Як правильно зберігати сир?
Сир – це улюблені ласощі багатьох дорослих і дітей. Крім прекрасних смакових якостей, цей продукт володіє набором важливих мікроелементів і лактобактерій. На основі сиру готують основні страви, його подають як закуску, а також використовують як пікантне доповнення до салатів і десертів.
Варто відзначити, що сир відносять до так званих «живих» продуктів. При його зберіганні, важливо враховувати кілька чинників. Якщо сир зберігається неправильно, він може швидко втратити свої смакові і ароматичні якості, засохнути або покритися пліснявою. Основною причиною псування сиру є неправильно вибраний температурний режим. Приміром, дуже низька температура зберігання сприяє загибелі колоній корисних лактобактерій. А занадто висока температура негативно позначається на структурі сиру.
Також не слід забувати про вологість. При низькій вологості шматок сиру сохне і деформується. При високій вологості сир швидко покривається цвіллю.
Ми зібрали ряд лайфхаков, які допоможуть довше зберегти сир свіжим в домашніх умовах.
Основні правила зберігання сирів
Сир краще зберігати на тих полицях холодильника, які найменш схильні до перепаду температур. Кращим варіантом є відділення для овочів.
Перед тем, как положить сыр в холодильник, его следует правильно упаковать. Можно использовать пищевую пленку или фольгу. Прекрасным вариантом станет герметичный контейнер. Пергамент для этих целей не подходит, так как сыр в нем быстро обветривается.
Для разных видов сыра необходимы разные условия хранения:
-
Хранение твердых сыров
Твердые и полутвердые сорта сыров имеют самый продолжительный срок хранения. При температурном режиме от -4°С до 0°С, такие сыры спокойно пролежат целый месяц. Для сохранения свежести твердого сыра, следует взять пластиковый контейнер и положить в него кубик сахара. В данном случае, сахар выступает в качестве регулятора влажности.
-
Хранение мягких сыров и сыров с плесенью
Пикантные сыры имеют более короткий срок хранения. При температуре больше 0°С они остаются свежими до 10 дней. Из-за присущего этим сортам сыра сильного аромата, их также следует держать в герметичной емкости.
-
Хранение рассольных сыров
Такие сорта как моцарелла, сулугуни и брынза необходимо хранить в рассоле. Рассол можно перелить в пластиковую емкость и выложить в нее сыр.
Рассольные сыры имеют разный срок хранения. Сулугуни, к примеру, быстро портится. А вот брынза может без проблем две-три недели пролежать в холодильнике.
-
Хранение домашнего сыра
Домашний сыр и творог не стоит хранить в холодильнике более трех дней. Если вы знаете, что не съедите сыр или творог в сроки, можно переложить его в пластиковый судок и заморозить. В таком состоянии творог и домашний сыр не теряют своих свойств месяцами.
Тепер ви знаєте все про зберіганні сиру!
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті