Кілька чудово смачних і зігріваючих рецептів крем-супу

Холодні осінні місяці загострюють бажання наситити організм зігріває пряною їжею. Одним з класичних страв цього періоду є крем-суп. Його ніжна текстура дозволяє експериментувати з базовими компонентами і додатковими нотками. Насолодитися його ароматом можна як вдома, так і взявши його з собою на роботу в зручному контейнері.
Ми підібрали 3 рецепту крем-супу, які допоможуть зігрітися і відчути прилив бадьорості навіть у найхолодніші дні.
Морквяно-імбирний суп
Для приготування цього пряного крем-супу вам знадобляться наступні продукти:
-
4 середніх морквини;
-
0,5 кг батату (можна замінити солодкої гарбузом);
-
1 л курячого бульйону;
-
1 невелика цибулина;
-
2 чайних ложки тертого імбиру;
-
2 зубці часнику;
-
150 р грецького йогурту;
-
зелена цибуля;
-
кмин мелений;
-
оливкова олія.
На дно глибокої каструлі влити чайну ложку оливкової олії, обсмажити до м'якості дрібно нарізаний цибулю. Додайте тертий імбир, рубаний часник і кмин. Через 2 хвилини додайте розрізаний на кубики батат або гарбуз, натерту моркву і влийте бульйон. Варити 5-7 хвилин на сильному вогні. Накрийте кришкою і готуйте ще 20 хвилин на слабкому вогні. Отриманий суп збийте блендером до однорідної консистенції. Подавайте гарячим, прикрасьте йогуртом і рубаним зеленим луком.
Пряний гарбузовий суп
Гарбуз – традиційний символ осені. Тому ми не змогли обійти стороною цю страву. Щоб приготувати крем-суп з гарбуза, слід взяти:
-
0,5 л бульйону з овочів (морква, цибуля порей, солодкий перець, часник, корінь петрушки);
-
1,5 кг солодкої гарбуза;
-
75 г кореня імбиру;
-
0,25 л жирних вершків;
-
10 г куміна;
-
20 г каррі;
-
2 середніх цибулини;
-
1 столова ложка вершкового масла;
-
цукор, сіль, перець;
-
насіння гарбуза.
Для начала очистите тыкву от семян, разрежьте пополам и отправьте в хорошо прогретую духовку на 45 минут. Из готовой тыквы ложкой выберите мякоть и отправьте в кастрюлю с бульоном. Туда же добавьте тертый корень имбиря и пряности. Отдельно обжарьте на сливочном масле лук, добавьте его в кастрюлю. Суп посолите и варите в течении 25 минут на слабом огне. После этого влейте в суп сливки и добавьте столовую ложку сахара. Взбейте при помощи блендера. Украсьте тыквенными семечками.
Овощной суп-пюре с консервированным нутом
Щоб приготувати цей зігріваючий і поживний суп, потрібен наступний список продуктів:
-
болгарський перець (2-3 середні перчины);
-
банку консервованого нуту;
-
банку помідорів у власному соку;
-
велика червона цибулина;
-
баклажан;
-
0,5 л бульйону з овочів (моркву, цибулю, селеру, часник, лавровий лист);
-
50 мл оливкової олії;
-
150 г тертого твердого сиру;
-
сіль, перець.
Овочі слід гарненько скропити оливковою олією, посолити і відправити запікатися в духовку на 40-45 хвилин. Перець і баклажан будуть більш ароматними, якщо покласти поруч з ними роздавлені зубчики часнику. Після того, як овочі дійшли до готовності, слід видалити шкірку. Овочі, нут і помідори збийте за допомогою блендера до кремового стану. З нуту попередньо злийте зайву рідину. Отриману масу перекладіть в овочевий бульйон, доведіть до кипіння. Додайте сіль і перець за смаком. Перед подачею щедро посипте тертим сиром.
Приємного апетиту!
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті