Спеції для підвищення імунітету – міф чи реальність?
З настанням холодів необхідно більше піклується про своє здоров'я і намагатися підвищити рівень імунітету. У боротьбі за міцну імунну систему можливо використовувати не тільки медичні препарати. Сьогодні ми розглянемо, наскільки ефективно застосування спецій для підвищення стійкості організму до хвороб.
Згідно останнім дослідженням, велика частина приправ має в своєму складі біоактивні речовини. Одні з цих речовин допомагають прискорити обмін речовин, інші поліпшити кровопостачання або активізувати захисні властивості нашого тіла. Як виявилося, щіпка спецій не тільки додає пікантності вашій страві, але і допомагає імунітету тримати оборону проти вірусів і бактерій.
Ми склали список спецій, які роблять благотворний вплив на імунну систему людини. Ви можете здивуватися, але це досить поширені приправи, які користуються великим попитом серед господинь.
1. Розмарин
Листя цієї рослини володіють легким хвойним ароматом. Спеція застосовується як в свіжому, так і в сухому вигляді. Прекрасно поєднується з м'ясом і рибою. Розмарин є потужним антиоксидантом, а також пригнічує життєдіяльність мікробів і грибів. 5 грам листя розмарину в день допоможуть значно зміцнити імунітет.
2. Чебрець
Рослина надає їжі насичений і пікантний смак. Чебрець чудово доповнює тушковані страви, салати і трав'яні чаї. Він володіє сильними антибактеріальними властивостями. Часто застосовується при лікуванні бронхітів і запалень ротової порожнини.
3. Шавлія
Ця приправа підходить до смажених і печених овочів, м'ясних страв і соусів. Спеція прискорює метаболізм і підвищує активність імунітету. Також шавлія давно відомий тим, що сприяє очищенню організму від токсинів.
4. Орегано
Орегано - незамінний помічник у боротьбі із застудами. Ця спеція відрізняється тонізуючими і антигрибковими властивостями. Приправу додають до м'ясних і рибних страв, супів, маринадів.
5. Куркума
Ця пряність володіє цілим рядом корисних для людини властивостей. Куркума допомагає зняти запалення, поліпшити травлення, розігнати метаболізм і відновити захисні сили організму. Також спеція сприяє кращому відтоку жовчі і загальним детоксу організму. Куркума чудово поєднується з м'ясом і стравами з рису.
Для того щоб приправи не втратили свої властивості, їх слід правильно зберігати. Спеції не люблять прямих сонячних променів, перепаду температур і високої вологості. Краще всього зберігати спеції в кухонному шафці. Зберігати в холодильнику можна тільки червоний перець.
Відмінним варіантом для упаковки стануть герметичні пластикові ємності. Вони вбережуть приправи від вологості, а навколишній простір від їх сильного запаху.
Будьте здорові!
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті