П'ять рецептів чудово смачного плову
Справжній східний плов – це справжнє задоволення. Рецепт страви прийшов до нас з країн Середньої Азії та Близького Сходу. Основу страви складають рис і казан (м'ясна «заправка»). Продукти для плову беруть у співвідношенні один до одного. Рис буквально тушкують у м'ясний заправці, яка складається з м'яса, цибулі і моркви. Для цього використовують товстостінний казан.
Зазначимо, що на смак плову безпосередньо впливає правильний вибір рису і умови його зберігання, а також підбір спецій для страви.. Щоб крупа довше зберігала свої корисні властивості і не псувалася, її рекомендують зберігати в спеціальній герметичній ємності. Ті ж рекомендації стосуються і зберігання спецій: найкраще рішення для приправ - пересипати їх у маленьку герметичну ємність, тоді вони надовго зберігають свій аромат і додадуть Вашим стравам особливу нотку.
Ароматне поєднання м'яса, рису і прянощів легко адаптувалася під багато кухні світу. І слов'янська кухня не стала винятком. Кожна господиня має в своєму арсеналі рецепт плову. Тому ми зібрали п'ять рецептів, які дещо відрізняються від класичного варіанту приготування цієї страви.
-
Плов з куркою і сухофруктами
Для приготування такого плову нам необхідний наступний перелік продуктів:
-
3 склянки рису басматі;
-
0,5 кг суміші кураги, інжиру, чорносливу і родзинок;
-
невелика курка;
-
2 яйця;
-
2 великих цибулини;
-
300 г вершкового масла;
-
1,5 склянки води;
-
2 ст. л. прянощів (в ідеалі насіння зіри і барбарис).
Ставимо кип'ятитися 2 л води. Рис промиваємо 3-4 рази і просушуємо. Відправляємо в киплячу воду на 10 хвилин. Рис повинен стати трохи м'яким. У казанку розтоплюємо масло і вливаємо туди збиті яйця. Далі слід викласти рис в два шари, кожен шар полити топленим маслом з прянощами, посолити. Готуємо 20 хвилин на повільному вогні, до утворення золотистої яєчної скоринки. Казан закутуємо в рушник і залишаємо нудитися.
Курку ріжемо на порційні шматки і смажимо приблизно півгодини. Тим часом добре промиваємо сухофрукти і обсмажуємо їх протягом 5-7 хвилин в топленому маслі. Заливаємо гарячою водою і тушкуємо до утворення фруктової підливи.
Викладаємо на тарілку рис з яєчної скоринкою, а шматки курки зверху. Підливу з сухофруктів подавати окремо.
-
Плов з грибами і овочами
Щоб приготувати плов потрібно взяти:
-
0,3 кг свинячої вирізки;
-
0,2 кг печериць;
-
2 склянки рису;
-
0,2 кг помідор;
-
0,2 кг солодкого перцю;
-
0,2 кг моркви;
-
1 велика цибулина;
-
головка часнику;
-
петрушка, кріп.
Обсмажуємо м'ясо на сковороді до утворення золотистої скоринки. Додаємо подрібнені овочі зелень і склянку води. Даємо потушиться 5-7 хвилин. Додаємо в сковорідку промитий рис і гриби. Тушкуємо під кришкою до готовності. В кінці видавлюємо часник і даємо настоятися.
-
Солодкий індійський плов
Для приготування страви нам знадобиться:
-
склянку рису;
-
третину склянки кураги;
-
третину склянки чорносливу;
-
топлене масло;
-
прянощі (шафран, гвоздика, кардамон).
Обсмажити рис у казанку на топленому маслі. Додати промиті сухофрукти і прянощі. Приправити цукром і сіллю. за бажанням. Обсмажити протягом 5-7 хвилин. Після чого додати 2 склянки води і тушкувати до готовності. При подачі прикрасити подрібненим горіхом.
-
Плов з курячим окостом
Для цього рецепта необхідно взяти:
-
1 склянку рису;
-
3 окосту;
-
1 склянку бульйону;
-
1 велика цибулина;
-
2 морквини;
-
рослинна олія;
-
спеції, сіль, перець.
Окосту розділити на стегно і гомілку. Обсмажити на рослинному маслі з двох сторін протягом 10 хвилин. Додати пару столових ложок олії і півкільця цибулі. Обсмажувати ще 5 хвилин. Долити бульйон і поставити тушкуватися.
Окремо в казанку обсмажуємо рис з морквою і цибулею. Заливаємо водою, солимо, додаємо приправи і тушкуємо на повільному вогні. За 5 хвилин до готовності додаємо окосту з підливою.
-
Плов з індичкою і чорносливом
Для приготування плову слід взяти:
-
0,7 кг індички;
-
1,5 склянки рису;
-
2 морквини;
-
2 цибулини;
-
чорнослив – 10 штук;
-
кінза, петрушка, кріп;
-
головка часнику;
-
прянощі (зіра, гвоздика; каррі);
-
сіль, перець;
-
рослинне масло.
Рис промиваємо і замочуємо на годину в підсоленій воді. Чорнослив замочити в теплій кип'яченій воді на 20 хвилин. Моркву порізати соломкою, цибулю порізати півкільцями, індичку розділити на порційні шматочки.
У казанку обсмажити овочі і індичку, приправити спеціями. Всипати зелень, а на неї шаром промитий рис. Залити окропом і поставити тушкувати на повільний вогонь. Через 10-15 хвилин необхідно застромити зубчики часнику і чорнослив. Залишити гаситися до готовності.
Бажаємо Вам приємного апетиту і нових кулінарних звершень!
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті