Кошик
841 відгук
+380 (50) 359-38-39
+380 (67) 111-90-76
+380 (66) 403-04-18

П'ять рецептів чудово смачного плову

П'ять рецептів чудово смачного плову

Справжній східний плов – це справжнє задоволення. Рецепт страви прийшов до нас з країн Середньої Азії та Близького Сходу. Основу страви складають рис і казан (м'ясна «заправка»). Продукти для плову беруть у співвідношенні один до одного. Рис буквально тушкують у м'ясний заправці, яка складається з м'яса, цибулі і моркви. Для цього використовують товстостінний казан.

Зазначимо, що на смак плову безпосередньо впливає правильний вибір рису і умови його зберігання, а також підбір спецій для страви.. Щоб крупа довше зберігала свої корисні властивості і не псувалася, її рекомендують зберігати в спеціальній герметичній ємності. Ті ж рекомендації стосуються і зберігання спецій: найкраще рішення для приправ - пересипати їх у маленьку герметичну ємність, тоді вони надовго зберігають свій аромат і додадуть Вашим стравам особливу нотку.

Ароматне поєднання м'яса, рису і прянощів легко адаптувалася під багато кухні світу. І слов'янська кухня не стала винятком. Кожна господиня має в своєму арсеналі рецепт плову. Тому ми зібрали п'ять рецептів, які дещо відрізняються від класичного варіанту приготування цієї страви.

 
  1. Плов з куркою і сухофруктами

Для приготування такого плову нам необхідний наступний перелік продуктів:

  •  3 склянки рису басматі;

  • 0,5 кг суміші кураги, інжиру, чорносливу і родзинок;

  • невелика курка;

  • 2 яйця;

  • 2 великих цибулини;

  • 300 г вершкового масла;

  • 1,5 склянки води;

  • 2 ст. л. прянощів (в ідеалі насіння зіри і барбарис).

Ставимо кип'ятитися 2 л води. Рис промиваємо 3-4 рази і просушуємо. Відправляємо в киплячу воду на 10 хвилин. Рис повинен стати трохи м'яким. У казанку розтоплюємо масло і вливаємо туди збиті яйця. Далі слід викласти рис в два шари, кожен шар полити топленим маслом з прянощами, посолити. Готуємо 20 хвилин на повільному вогні, до утворення золотистої яєчної скоринки. Казан закутуємо в рушник і залишаємо нудитися.

Курку ріжемо на порційні шматки і смажимо приблизно півгодини. Тим часом добре промиваємо сухофрукти і обсмажуємо їх протягом 5-7 хвилин в топленому маслі. Заливаємо гарячою водою і тушкуємо до утворення фруктової підливи.

Викладаємо на тарілку рис з яєчної скоринкою, а шматки курки зверху. Підливу з сухофруктів подавати окремо.

  1. Плов з грибами і овочами

Щоб приготувати плов потрібно взяти:

  • 0,3 кг свинячої вирізки;

  • 0,2 кг печериць;

  • 2 склянки рису;

  • 0,2 кг помідор;

  • 0,2 кг солодкого перцю;

  • 0,2 кг моркви;

  • 1 велика цибулина;

  • головка часнику;

  • петрушка, кріп.

Обсмажуємо м'ясо на сковороді до утворення золотистої скоринки. Додаємо подрібнені овочі зелень і склянку води. Даємо потушиться 5-7 хвилин. Додаємо в сковорідку промитий рис і гриби. Тушкуємо під кришкою до готовності. В кінці видавлюємо часник і даємо настоятися.

  1. Солодкий індійський плов

Для приготування страви нам знадобиться:

  • склянку рису;

  • третину склянки кураги;

  • третину склянки чорносливу;

  • топлене масло;

  • прянощі (шафран, гвоздика, кардамон).

Обсмажити рис у казанку на топленому маслі. Додати промиті сухофрукти і прянощі. Приправити цукром і сіллю. за бажанням. Обсмажити протягом 5-7 хвилин. Після чого додати 2 склянки води і тушкувати до готовності. При подачі прикрасити подрібненим горіхом.

  1. Плов з курячим окостом

Для цього рецепта необхідно взяти:

  • 1 склянку рису;

  • 3 окосту;

  • 1 склянку бульйону;

  • 1 велика цибулина;

  • 2 морквини;

  • рослинна олія;

  • спеції, сіль, перець.

Окосту розділити на стегно і гомілку. Обсмажити на рослинному маслі з двох сторін протягом 10 хвилин. Додати пару столових ложок олії і півкільця цибулі. Обсмажувати ще 5 хвилин. Долити бульйон і поставити тушкуватися.

Окремо в казанку обсмажуємо рис з морквою і цибулею. Заливаємо водою, солимо, додаємо приправи і тушкуємо на повільному вогні. За 5 хвилин до готовності додаємо окосту з підливою.

  1. Плов з індичкою і чорносливом

Для приготування плову слід взяти:

  • 0,7 кг індички;

  • 1,5 склянки рису;

  • 2 морквини;

  • 2 цибулини;

  • чорнослив – 10 штук;

  • кінза, петрушка, кріп;

  • головка часнику;

  • прянощі (зіра, гвоздика; каррі);

  • сіль, перець;

  • рослинне масло.

Рис промиваємо і замочуємо на годину в підсоленій воді. Чорнослив замочити в теплій кип'яченій воді на 20 хвилин. Моркву порізати соломкою, цибулю порізати півкільцями, індичку розділити на порційні шматочки.

У казанку обсмажити овочі і індичку, приправити спеціями. Всипати зелень, а на неї шаром промитий рис. Залити окропом і поставити тушкувати на повільний вогонь. Через 10-15 хвилин необхідно застромити зубчики часнику і чорнослив. Залишити гаситися до готовності.

Бажаємо Вам приємного апетиту і нових кулінарних звершень!

 

 

Інші статті
  • Рецепти пасок
    Рецепти пасок
    Хіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.
    Повна версія статті
  • Як обрати безпечні пластикові ємності?
    Як обрати безпечні пластикові ємності?
    Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.
    Повна версія статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0017:00
  • Вівторок
    09:0017:00
  • Середа
    09:0017:00
  • Четвер
    09:0017:00
  • Пʼятниця
    09:0017:00
  • Субота
    Вихідний
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
Катерина
ТМ "Народний Продукт"
+380 (50) 359-38-39
+380 (67) 111-90-76
+380 (66) 403-04-18
Відділ продажу
Дніпро, Україна

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner