Як приготувати корисні домашні чіпси
Останнім часом чіпси стали чи не найпопулярнішими снеками. Прилавки магазинів заповнені чіпсами самих різних марок, форм і смаків.
Історія цього продукту починається з далекого 1853 року. Шеф-кухар фешенебельного американського ресторану приготував найтонший смажену картоплю для дуже вередливу мільйонера. І з тих самих пір чіпси завоювали свою популярність по всьому світу. Хоча технологія приготування чіпсів зазнала помітних змін.
Чіпси, які продаються в магазинах, ні в кого не асоціюються з правильним харчуванням. Але це не означає, що ми повинні позбавляти себе такого задоволення. Адже існує багато рецептів чіпсів, які не несуть шкоди для організму. Їх без особливих зусиль можна приготувати вдома.
Кілька рекомендація для приготування домашніх чіпсів:
-
Скибочки повинні бути рівномірними, товщина – не більше 4х мм.
-
Олію слід додавати в помірній кількості.
-
Після приготування чіпсів їх слід добре промокнути паперовою серветкою. Це прибере з продукту зайве масло.
Смачні й корисні рецепти домашніх чіпсів
- Чіпси з моркви
-
3 великі морквини;
-
столова ложка оливкової олії;
-
сіль, спеції.
Моркву наріжте тонкими кружечками. Посоліть, поперчіть, збризніть оливковим маслом. Викладіть на деко і запікайте годину при температурі 120 градусів.
- Чіпси з картоплі з часниковим ароматом
-
1 велика картоплина;
-
зубець часнику;
-
чайна ложка оливкової олії;
-
сіль, перець.
Картопля очистіть і тонко нашаткуйте. Посоліть, поперчіть, збризніть маслом і додайте натертий часник. Викладіть на деко і запікайте в духовій шафі протягом години при температурі 100 градусів.
- Бурякові чіпси
-
2 солодкі буряків;
-
1,5 столових ложки оливкової олії;
-
1 л води;
-
сіль, перець;
Вимийте, очистіть і тонко наріжте буряк. Відваріть отримані скибочки в киплячій підсоленій воді протягом 3-4 хвилин. Дістаньте скибочки шумівкою і добре промокніть паперовим рушником. Збризніть маслом скибочки і запечіть в мікрохвильовій печі 3-5 хвилин при максимальній потужності.
- Яблучні чіпси
Для яблучних чіпсів нам знадобиться:
- яблука великі або середні - 2 шт.
- кориця - 2 ч. л.
- цукрова пудра або дрібний цукор - 1/4 скл.
Розігрійте духовку до 120 градусів. Яблука тонко наріжте, очистіть від насіння. Змішайте корицю з цукром. Застеліть деко папером для випічки. Яблука з двох сторін занурте в цукрову суміш з корицею. Акуратно викладіть яблучні пластини на пергамент і запечіть в духовці близько 90 хвилин.
-
Чіпси з лаваша
Для приготування чіпсів нам слід взяти:
- Лаваш (тонкий) — 2 шт
- Кріп (свіжий) — 1 пуч.
- Часник — 2 зуб.
- Олія оливкова — 4 ст. л.
- Сіль, перець
Дрібно наріжте свіжий кріп, видавіть часник, посоліть, поперчіть, додайте оливкове масло, перемішайте. Розрізати лаваш на квадратики і занурте їх у приготовлену суміш. Викладіть на деко і відправте в духовку на 5-7 хв.
Готові корисні чіпси можна взяти з собою в якості перекусу. Особливо ця ідея сподобається матусям, чиї дітки ходять в школу або просто люблять довго гуляти. Покладіть жменьку смачних домашніх чіпсів в невелику ємність з кришкою і будьте впевнені в тому, що ваша дитина завжди може підкріпитися корисним снеком.
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті