Як вибрати оливки і маслини
![Як вибрати оливки і маслини](https://images.prom.ua/1002416412_w200_h200_yak-vibrati-olivki.jpg)
Оливки і маслини вже давно перестали вважатися екзотичної закускою. Ці плоди оселилися в наших холодильниках, незалежно від свят. Однак у передсвяткові дні ажіотаж навколо них помітно зростає. Тому ми зібрали основні лайфхаки, які допоможуть вам вибрати якісний і смачний продукт.
Трохи корисної інформації
Оливки і маслини – це плід однієї рослини. Розрізняються вони тільки ступенем зрілості. У свіжому вигляді ці плоди не вживаються, так як володіють яскраво вираженим гірким смаком. Тому ми бачимо їх на прилавках магазинів виключно в консервованому або в'яленому вигляді.
Маслини – це більш стиглі плоди оливи. Їх смак більш м'який і маслянистий. У той час як оливки мають більш кислий смак.
Плоди оливи володіють цілим рядом корисних для організму людини властивостей. Дослідники прийшли до висновків, що включення оливок в щоденний раціон знижує рівень холестерину, а також благотворно впливає на серцево-судинну та травну систему.
Особливості вибору оливок
Почнемо з того, що існує два способи консервації плодів:
-
Традиційний спосіб – натуральна консервація.
Найчастіше оливки натуральної консервації продаються в скляній тарі. Обов'язкова умова - розсіл в банку повинен бути прозорим, без помутнінь. Плоди пружні, рівномірного кольору. Якщо ви помітили осад в розсолі, або нерівномірний колір плодів у банку – уникайте такої покупки. Країни виробники – середземноморські регіони. Термін зберігання плодів – не більше півроку.
-
Консервація з використанням молочної кислоти.
Такий спосіб не кращим чином впливає на смакові якості продукту, зате значно знижує ціну на нього. Оливки, консервируемые за прискореним технологій, продаються найчастіше в жерстяних банках або пластикових упаковках. Після відкриття такої тари, продукт слід перекласти в герметичний контейнер з харчового пластику. Це дозволить уникнути швидкого окислення плодів.
Існує також кілька порад щодо того, які оливки купувати, однозначно не потрібно:
-
якщо плоди всередині упаковки пошкоджені;
-
якщо упаковка пошкоджена (деформована, окислена, надорвана);
-
якщо плоди мають вкраплення або нерівномірно пофарбовані.
Також варто звернути увагу на калібр оливок. Для цього варто знайти на банку цифри, прописані через дефіс. Вони вказують кількість плодів на 100 грам продукту. Чим більше цифра, тим менше розмір оливок.
Тепер на Ваш стіл потраплять тільки самі смачні і корисні плоди, тому, що після прочитання цієї статті, ви навчилися їх правильно вибирати!
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті