Новорічні пряники на ялинку
Новорічні свята асоціюються з сімейними посиденьками, смачною їжею, тріском бенгальських вогнів і прикрасою ялинки. У кожному будинку свої особливі ритуали, які стосуються новорічного декору. У когось є старовинні іграшки, що передаються з покоління в покоління. Хтось вважає, що всі прикраси повинні бути новими, щоб у наступному році все було "з чистого аркуша". Сьогодні ми поговоримо про традиції прикрашати ялинку їстівним декором. Зазвичай в якості таких іграшок використовують яблука, горіхи, цукерки і пряники. Дуже практично, коли в будинку є діти - до кінців новорічних канікул декор з ялинки знімати вже не потрібно!
Особливу увагу варто приділити саме пряникам. Така прикраса виглядає дуже стильно, видає чудовий аромат, а ще воно може досить довго зберігати свої смакові властивості. Пряники готують з великою кількістю ароматних добавок і прикрашають глазур'ю. Процес їх приготування досить копітка, але воно того варто. Ваш новорічний декор буде унікальним, а головне - дуже смачним!
Якщо ви вирішили приготувати імбирний пряник декор для новорічної ялинки, вам знадобиться наступний перелік продуктів:
-
500 гр меду;
-
500 гр цукру;
-
2 яйця;
-
300 гр маргарину;
-
1,2 кг борошна;
-
цедра 1 апельсина;
-
цедра 1 лимона;
-
2 ст. л. какао-порошку;
-
2 ч. л. розпушувача;
-
спеції (ваніль, кардамон, гвоздика, кориця, імбир, аніс).
Приготування тіста для пряників відбувається в кілька етапів. Насамперед слід змішати в глибокій мисці всі сухі інгредієнти – борошно, какао і спеції. Спеції рекомендуємо додавати за смаком, але не менше кількох пучків кожній. Для того щоб прянощі не втратили аромат – не забувайте зберігати їх у спеціальних ємностях для приправ.
У каструлю з товстими стінками покласти цукор і мед з маргарином. Після цього поставити каструлю з усім вмістом на водяну баню. Потрібно дочекатися моменту, поки мед злегка нагріється і розтопиться. У цю суміш висипати цедру і добре вимішати. Додати туди ж розпушувач для тіста. Залишити каструльку трохи охолонути.
Вбити в каструлю два яйця. Ретельно перемішати вміст і додати сухі інгредієнти. Вимісити тісто руками. Консистенція не повинна бути дуже щільною, тому потрібно ввести суху частину продуктів поступово. Вимішане тісто покласти в холодильник на 10-12 годин (краще на ніч).
Працювати з тестом можна вже на наступний день. Для цього слід відірвати невеликий шматок і розкачати в тонкий пласт. Тепер потрібно надати пряникам форму. Можна користуватися спеціальними формочками, а можна імпровізувати або ж дати волю фантазії. Головне – прорізати в пряниках невеликий отвір, у яке буде вдеваться стрічка.
Викласти пряники на пергамент і запікати в добре прогрітій духовці протягом 10 хвилин. Остиглі пряники розписати глазур'ю і залишити до повного застигання. В отвір готових пряників втягати стрічку. Наш їстівний декор для ялинки готовий. Веселих свят!
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті