Рецепти різдвяної качки
Качатина – це не буденна страва, яку можна бачити на столі щодня. Здавна качку готують на урочисті трапези, так як ця страва може стати яскравим акцентом на будь-якому святковому столі.
Качка відрізняється від курки та індички наявністю масивної жирового прошарку. Тому готувати її як звичайну птицю не рекомендується. Інакше м'ясо вийде занадто жорстким і жирним. Але якщо знати основні секрети приготування цієї птиці, можна одержати на виході дуже апетитне і смачне блюдо.
Особливості приготування качки
Найчастіше качку запікають цілком. Спочатку куплену тушку слід випатрати, промити і ретельно зачистити від зайвої прошарку жиру. Вона знаходиться внизу черевця і на шиї. Також рекомендується зрізати фаланги крил, так як вони дуже швидко підгорають.
Шкірку на грудці і лапках слід акуратно проколоти за допомогою зубочистки. Якщо ви переживаєте, що м'ясо буде жорстким, качку можна попередньо замаринувати в мінеральній воді з додаванням лимонного соку, лаврового листа і дрібки солі. Маринувати качку потрібно не менше трьох годин.
За рахунок жирності, качку найчастіше фарширують і запікають у духовці. Жир, який топиться під час приготування птиці, просочує начинку і робить її дуже смачною і ніжною. Головне правила фарширування – заповнювати тушку не більше ніж на 2/3 об'єму. Це пов'язано з тим, що начинка під час приготування збільшується в розмірах. Запікати качку краще на середньому рівні духовки.
Ми зробили для вас добірку декількох різдвяних рецептів фаршированої качки:
-
Класична качка, фарширована яблуками
Цей рецепт передбачає використання кулінарного рукава. Для приготування страви необхідно запастися наступними продуктами:
-
тушка качки (в межах 1,5 кг);
-
пару великих зелених яблук;
-
60 мл соєвого соусу;
-
20 мл оливкової олії;
-
20 мл рідкого меду;
-
лимон;
-
10 мл бальзамічного оцту;
-
5-10 г свіжого кореня імбиру;
-
сіль, перець.
Качку промити під проточною водою і добре промокнути паперовим рушником. Натерти сіллю і перцем.
Змішати соєвий соус, бальзамічний оцет, сік лимона, мед і тертий імбир. Залити качку маринадом і залишити в холодильнику на 8-10 годин. Для цього знадобиться глибока миска.
Яблоки порезать небольшими дольками, предварительно очистив от семян. Нафаршировать утку, скрепить отверстие в брюшке при помощи зубочисток. Утку поместить в рукав и отправить в хорошо прогретую духовку на 1,5-2 часа. Если нужно получить хрустящую корочку – за 10 минут до конца готовки следует разрезать рукав.
-
Фаршированная утка с грибами
Для приготовления нам понадобится:
-
крупная тушка утки (не менее 2 кг);
-
0,5 кг шампиньонов;
-
50 г сметаны;
-
40 мл растительного масла;
-
1 небольшая луковица;
-
250 мл красного сухого вина;
-
соль, перец.
Лук мелко нашинковать и обжарить с нарезанными слайсами грибами в течение 5-7 минут.
Утку промыть и просушить бумажным полотенцем. Натереть солью и перцем. Брюшко хорошо смазать сметаной. Нафаршировать птицу грибами и зашить отверстие.
В духовку установить глубокий противень. Над ним поместить решетку. Выставить температуру 180 градусов и дать духовке нагреться.
Утку выложить на решетку спинкой. Запечь в духовке в течение часа, периодически поливая вином. Через час тушку перевернуть и запечь еще час, также поливая птицу вином.
Спробуйте приготувати качку за нашими рецептами і вона неодмінно стане прикрасою новорічного столу.
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті