Кошик
841 відгук

Шановні клієнти! Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення і повідомлення, оскільки по її графіку роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

+380 (50) 359-38-39
+380 (67) 111-90-76
+380 (66) 403-04-18

Рецепти різдвяної качки

Рецепти різдвяної качки

Качатина – це не буденна страва, яку можна бачити на столі щодня. Здавна качку готують на урочисті трапези, так як ця страва може стати яскравим акцентом на будь-якому святковому столі.  

Качка відрізняється від курки та індички наявністю масивної жирового прошарку. Тому готувати її як звичайну птицю не рекомендується. Інакше м'ясо вийде занадто жорстким і жирним. Але якщо знати основні секрети приготування цієї птиці, можна одержати на виході дуже апетитне і смачне блюдо.

Особливості приготування качки

Найчастіше качку запікають цілком. Спочатку куплену тушку слід випатрати, промити і ретельно зачистити від зайвої прошарку жиру. Вона знаходиться внизу черевця і на шиї. Також рекомендується зрізати фаланги крил, так як вони дуже швидко підгорають.

Шкірку на грудці і лапках слід акуратно проколоти за допомогою зубочистки. Якщо ви переживаєте, що м'ясо буде жорстким, качку можна попередньо замаринувати в мінеральній воді з додаванням лимонного соку, лаврового листа і дрібки солі. Маринувати качку потрібно не менше трьох годин.

За рахунок жирності, качку найчастіше фарширують і запікають у духовці. Жир, який топиться під час приготування птиці, просочує начинку і робить її дуже смачною і ніжною. Головне правила фарширування – заповнювати тушку не більше ніж на 2/3 об'єму. Це пов'язано з тим, що начинка під час приготування збільшується в розмірах. Запікати качку краще на середньому рівні духовки.

Ми зробили для вас добірку декількох різдвяних рецептів фаршированої качки:

  1. Класична качка, фарширована яблуками

Цей рецепт передбачає використання кулінарного рукава. Для приготування страви необхідно запастися наступними продуктами:

  • тушка качки (в межах 1,5 кг);

  • пару великих зелених яблук;

  • 60 мл соєвого соусу;

  • 20 мл оливкової олії;

  • 20 мл рідкого меду;

  • лимон;

  • 10 мл бальзамічного оцту;

  • 5-10 г свіжого кореня імбиру;

  • сіль, перець.

Качку промити під проточною водою і добре промокнути паперовим рушником. Натерти сіллю і перцем.

Змішати соєвий соус, бальзамічний оцет, сік лимона, мед і тертий імбир. Залити качку маринадом і залишити в холодильнику на 8-10 годин. Для цього знадобиться глибока миска.

Яблоки порезать небольшими дольками, предварительно очистив от семян. Нафаршировать утку, скрепить отверстие в брюшке при помощи зубочисток. Утку поместить в рукав и отправить в хорошо прогретую духовку на 1,5-2 часа. Если нужно получить хрустящую корочку – за 10 минут до конца готовки следует разрезать рукав.

  1. Фаршированная утка с грибами

Для приготовления нам понадобится:

  • крупная тушка утки (не менее 2 кг);

  • 0,5 кг шампиньонов;

  • 50 г сметаны;

  •  40 мл растительного масла;

  • 1 небольшая луковица;

  • 250 мл красного сухого вина;

  • соль, перец.

Лук мелко нашинковать и обжарить с нарезанными слайсами грибами в течение 5-7 минут.

Утку промыть и просушить бумажным полотенцем. Натереть солью и перцем. Брюшко хорошо смазать сметаной. Нафаршировать птицу грибами и зашить отверстие.

В духовку установить глубокий противень. Над ним поместить решетку. Выставить температуру 180 градусов и дать духовке нагреться.

Утку выложить на решетку спинкой. Запечь в духовке в течение часа, периодически поливая вином. Через час тушку перевернуть и запечь еще час, также поливая птицу вином.  

Спробуйте приготувати качку за нашими рецептами і вона неодмінно стане прикрасою новорічного столу.

Інші статті
  • Рецепти пасок
    Рецепти пасок
    Хіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.
    Повна версія статті
  • Як обрати безпечні пластикові ємності?
    Як обрати безпечні пластикові ємності?
    Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.
    Повна версія статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0017:00
  • Вівторок
    09:0017:00
  • Середа
    09:0017:00
  • Четвер
    09:0017:00
  • Пʼятниця
    09:0017:00
  • Субота
    Вихідний
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
Катерина
ТМ "Народний Продукт"
+380 (50) 359-38-39
+380 (67) 111-90-76
+380 (66) 403-04-18
Відділ продажу
Дніпро, Україна

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner