Что можно приготовить для празднования Старого Нового года?

С 13 на 14 января принято отмечать наступление Старого Нового года. Это связано с тем, что до появления григорианского календаря, наступление грядущего года праздновался уже после Рождества.
Але навіть після переходу на григоріанський календар, люди не відмовилися від свята, так як з ним свзано багато народних традицій. У ніч з 13 на 14 січня, проходять щедрування. Для цього звичаю характерні веселі гуляння, виспівування щедрівок і народних пісень, щедро накриті столи. Так як Різдвяний піст уже підійшов до кінця, господині можуть проявити без обмежень усі свої кулінарні здібності.
Пропонуємо вам кілька ідей, якими ви зможете урізноманітнити святковий стіл.
1. Жульєн класичний
Для приготування цієї гарячої закуски, з розрахунку на 6 порцій потрібно взяти:
• 0,5 кг курячих грудок;
• 0,3 кг печериць;
• 0,2 кг твердого сиру;
• 2 великі цибулини;
• 0,3 л вершків (можна взяти жирну сметану);
• 0,1 кг вершкового масла;
• 1 столова ложка борошна;
• сіль, перець, мускатний горіх.
Філе відварюємо в підсоленій воді, ріжемо дрібними кубиками. Цибулю шаткуємо й обсмажуємо у вершковому маслі до золотистого кольору. Додаємо нарізані гриби і обсмажуємо до випаровування рідини. Туди ж відправляємо курку, солимо, перчимо і обсмажуємо ще 3-5 хвилин на повільному вогні.
Прибираємо сковорідку в бік і приступаємо до готування соусу «бешамель». Для цього обсмажуємо столову ложку борошна в столовій ложці вершкового масла. Далі додаємо в отриману суміш вершки (сметану), щіпку мускатного горіха і нагріваємо, ретельно помішуючи.
Перекладаємо вміст сковорідки в соус, добре розмішуємо. Отриману масу слід викласти у формочки, посипати тертим сиром і запікати в духовці 15-20 хвилин.
2. Домашня буженина
Щоб приготувати ароматне м'ясо, нам знадобиться:
• 1 кг свинини (краще вибирати корейку);
• 5-6 зубчиків часнику;
• перець чилі (порошок);
• порошок паприки;
• ягоди ялівцю;
• сіль;
• лавровий лист;
• рослинне масло.
З усіх боків робимо неглибокі надрізи в м'ясі. У надрізи вставляємо зубчики часнику. Змащуємо маслом шматок і добре натираємо сіллю і спеціями, кладемо зверху лавровий лист.
Загортаємо м'ясо в пергамент, після чого – у фольгу. Відправляємо в холодильник на 5-6 годин.
Після того як м'ясо добре просочилося, викладаємо його у форму і відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку. Запікаємо буженину протягом 1-1,5 годин. Подаємо охолодженої, попередньо нарізавши на тонкі скибочки.
3. Салат з овочами і червоною рибою
Для этого салата понадобится следующий перечень продуктов:
• 0,5 кг осетра;
• 4 средних картофелины;
• 2 веточки помидоров Черри;
• 2 свежих огурца;
• листья салата;
• петрушка;
• майонез;
• соль, перец.
Рыбу и картофель отвариваем. Готовую рыбу охлаждаем, разбираем кусочки и сбрызгиваем лимонным соком.
Картофель, огурец и помидоры режем небольшими брусочками. Листья салата рвем руками. Все ингредиенты смешиваем, заправляем майонезом, солью и перцем. Блюдо красиво выкладываем в салатницу. Можно украсить кружочками помидор, огурцов и листьями петрушки.
4. Пикантная курица с ананасами
Чтобы приготовить это блюдо следует взять:
• 2 крупных куриных филе;
• половину ананаса;
• 0,2 кг сметаны;
• 50 мл нежирных сливок;
• карри, куркума, сушеный чеснок, соль, перец.
Ананас чистим от кожуры и нарезкам кольцами. Из одного кольца хорошо выжимаем сок, добавляем в него специи и соль – маринад для курицы готов.
Филе режем крупными кубиками, смешиваем с дольками ананаса, заливаем маринадом и отправляем в холодильник на полчаса.
Теперь готовим сметанный соус. Для этого взбиваем сметану, добавляем в неё сливки и карри.
Заливаем курицу соусом и готовим в духовке 35-40 минут.
Святковий обід готовий! Приємного проведення часу в колі близьких.
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті