Кошик
841 відгук
+380 (50) 359-38-39
+380 (67) 111-90-76
+380 (66) 403-04-18

Незвичайні рецепти приготування заливного

Незвичайні рецепти приготування заливного

Холодець по праву вважається одним з класичних святкових страв. Ця закуска відрізняється оригінальним виглядом і ніжним, легким смаком. А якщо готувати холодець у формочках, його можна запросто зробити прикрасою столу. Щоб приготувати холодець вам знадобиться фантазія, і знання основних правил роботи з желатином.

Як користуватися желатином в готуванні?

Желатин випускають у формі гранул, і в листовій формі. Гранульований (сухий) желатин спочатку потрібно залити питною водою і дати йому набрякнути. Цей процес займає від 40 хвилин до 1 години. Далі слід нагрівати масу на водяній бані, добре помішуючи для розчинення грудочок. Щоб отримати «тремтячу» масу, необхідно брати 20 грам желатину на 1 літр рідини. Для більш щільної консистенції потрібно взяти 40 грам желатину на літр.

Для роботи з листовим желатином його також слід попередньо розмочити. Для цього аркуші потрібно опустити на 5-7 хвилин у прохолодну воду. Далі листи віджати і відправити на водяну баню до повного розчинення. Одна пластина дорівнює двом грамам гранульованого желатину. Щоб розрахувати потрібну кількість рідини, слід враховувати, що пластина стає в 6 разів більше при набуханні.

Оригінальні рецепти заливного

Як використовувати желатин ми розібралися. А тепер дізнаємося, як використовувати його так, щоб викликати захоплення гостей і домочадців. Ми підготували декілька цікавих способів приготування холодцю, які цілком можуть стати вашою фірмовою «фішкою».

1. Заливне «курячі сердечка»

Для приготування страви нам необхідні наступні інгредієнти:

  • 0,2 кг філе курки;

  • 150 мл бульйону;

  • свіжий перець;

  • свіжий огірок;

  • майонез (кілька столових ложок);

  • зелень;

  • 3 г желатину;

  • сіль, перець;

  • форми у вигляді серця.

Для початку відварюємо філе. Бульйон при цьому повинен бути ароматним і ніжним. Готове м'ясо дрібно ріжемо. В теплий бульйон відправляємо розбухати желатин.

Тим часом вирізаємо сердечка з огірка і перцю. Викладаємо овочі в форму. Бульйон повільно нагріваємо на середньому вогні до повного розчинення желатину. Переливаємо з каструлі одну третину в миску, додаємо майонез і перемішуємо. Заливаємо у форму, присипаємо зеленню. Зверху викладаємо куряче філе і заливаємо рештою бульйону з каструлі. Форми відправляємо в холодильник до повного застигання.

2. Грибне заливне

Для приготування грибного заливного необхідно взяти:

  • 0,3 кг печериць;

  • сушені гриби (для бульйону);

  • 1 столову ложку желатину;

  • зелень;

  • сіль, перець.

В 1,5 склянках грибного бульйону відварюємо печериці. Гриби шаткуємо пластинками, в бульйон перелити в невелику каструльку. У бульйоні замочуємо желатин, нагріваємо і ретельно розмішуємо. Переливаємо частину бульйону в пластиковий бокс, закриваємо кришку і відправляємо застигати в холодильник.

Тим часом фігурно ріжемо яйця і зелень. Можна, за бажанням, додати моркву, перець або інші овочі яскравого кольору. Зверху застиглого бульйону викладаємо інші інгредієнти, заливаємо зверху залишками грибного бульйону і ставимо форму в холодильник до повного застигання.

3. Заливне «Вежі»

Щоб приготувати цю закуску, слід взяти:

  • 450 мл курячого бульйону;

  • 9 г желатину;

  • 0,1 кг курячого філе;

  • 0,1 кг шинки;

  • 0,1 кг відвареного яловичого мови;

  • 2 зубці часнику;

  • 0,1 кг ягід журавлини;

  • сіль, перець, зелень.

Желатин кладемо набухати в бульйон. Філе, шинку і мова шаткуємо й додаємо дрібно рубаний часник. Як формочок можна використовувати круглі пластикові ємності.

Вниз форми викладаємо журавлину і зелень, заливаємо на одну третину бульйоном і даємо трохи застигнути в холодильнику. Після цього викладаємо зверху м'ясо і заливаємо бульйоном доверху. Відправляємо в холодильник застигати.

Щоб без зусиль дістати блюдо з форми, можна на півхвилини занурити її в гарячу воду.

Впевнені, приготовані за нашими рецептами закуски, припадуть до смаку Вам і Вашим гостям!

Інші статті
  • Рецепти пасок
    Рецепти пасок
    Хіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.
    Повна версія статті
  • Як обрати безпечні пластикові ємності?
    Як обрати безпечні пластикові ємності?
    Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.
    Повна версія статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0017:00
  • Вівторок
    09:0017:00
  • Середа
    09:0017:00
  • Четвер
    09:0017:00
  • Пʼятниця
    09:0017:00
  • Субота
    Вихідний
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
Катерина
ТМ "Народний Продукт"
+380 (50) 359-38-39
+380 (67) 111-90-76
+380 (66) 403-04-18
Відділ продажу
Дніпро, Україна

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner