Гранола - смачне і корисне ласощі
Гранола – чудовий приклад здорового страви. Класичний рецепт містить у собі вівсяні пластівці, горіхи і мед. Настільки простий у приготуванні десерт здобув популярність, і сьогодні існує безліч варіацій гранолы.
Ідеальний сніданок можна досить просто приготувати в домашніх умовах. Інгредієнти запікаються до хрускоту, після того остигають і вживаються в їжу. У поєднанні з молоком, йогуртом або морозивом вийде прекрасне блюдо для початку дня, повна вітамінів та енергії.
Давайте розглянемо найпопулярніші варіанти виконання гранолы.
Рецепт №1
Нам знадобляться:
- 2 ст. вівсянки;
- 1,5 ст. мигдалевих горіхів;
- ¼ Ст. какао;
- 1 ч. л. розчинної кави;
- ½ Ч. л. солі;
- 1/3 скл. меду;
- ½ Ч. л. ванілі;
- 1,25 ст. стружки кокоса;
- ¾ Ст. шоколадної крихти.
Процес приготування:
- Включаємо духовку на 160 °С, ретельно прогріваємо.
- Окремо готуємо лист: вистилаємо папір для запікання.
- У глибокій мисці змішуємо всі приготовані інгредієнти, за винятком кокосової стружки і шоколаду. Спочатку кладемо сухі компоненти, потім все поллємо зверху медом.
- Перемішуємо так, щоб мед рівномірно розподілився, вийшла приблизно однорідна маса. Вийшло «тісто» виливаємо на деко, відправляємо у вже нагріту духовку на 10 хвилин.
- По закінченню часу, дістаємо і знову перемішуємо. Так гранола не пригорить по краях. Ще раз кладемо в духовку на 10 хвилин.
- Затем вытаскиваем, перемешиваем, добавляем кокосовую стружку, помещаем еще на 60 секунд.
- Достаём получившееся запечённое блюдо, даём ему немного остыть, чтобы можно было держать в руках. Ломаем на кусочки, засыпаем шоколадной крошкой.
- Едим и наслаждаемся!
Рецепт № 2
Нам нужны такие компоненты:
- 2,5 ст. овсянки;
- 1 ст. миндальных орешков;
- 1/3 ст. мёда (можно заменить сахарным сиропом);
- 0,5 ст. коричневого тростникового сахара;
- соль по вкусу;
- ¼ ст. растительного масла;
- 2/3 ст. сушеных ягод, всё, что есть: вишня, клубника; смородина
- ½ ст. перетёртого шоколада.
Приступаем к готовке:
- Готуємо духовку: гріємо на 160 °С. Дістаємо деко, кладемо папір для випічки.
- Беремо невеликий сотейник, додаємо туди наш мед, цукор, сіль і рослинне масло. Ставимо ємність на плиту, і тримаємо на невеликому вогні, поки не вийде однорідна маса. Не забуваємо помішувати!
- Як тільки інгредієнти растопились, знімаємо і додаємо ванілін.
- Відокремлюємо ½ ст. вівсяних пластівців, мелемо їх у блендері. Отриману борошно висипаємо в сотейник, разом із залишком вівсянки і сухими інгредієнтами.
- Розминаємо так, щоб вийшла однорідна маса, з якої можна ліпити. Порада: щоб тісто не прилипало до рук, можна змочити їх водою.
- Викладаємо на деко, відправляємо в духовку на 25 хвилин.
- Дістаємо, ламаємо і їмо! Зберігати таку страву можна в закритому контейнері до 2 тижнів.
Рецепт №3
Список інгредієнтів:
- 4 ст. вівсяних пластівців;
- 1 ст. мигдалю;
- 1 ст. мигдалевих пластівців;
- ½ Склянки кокосової стружки;
- 1 ч. л. меленої кориці;
- ½ Ч. л. солі;
- 3 ст. л. вершкового масла;
- ½ Склянки рослинного масла;
- ¼ Ст. меду;
- ½ Ст. цукру;
- 1 ч. л. екстракту ванілі.
Спосіб приготування:
1. Греем духовку на 160 °С, подготавливаем противень, выстилаем пергаментную бумагу.
2. В сотейнике смешиваем оба вида масла, мёд и сахар. Ставим на огонь, перемешиваем, пока не станет однородной массой. Доводим до кипения, снимаем с огня и продолжаем мешать.
3. Смешиваем сухие компоненты, перемешиваем между собой. Затем выливаем горячую смесь сверху. Постепенно вливаем и перемешиваем ложкой, чтобы масса стала однородной.
4. Выкладываем на противень, запекаем до 30 минут. Каждые 10 минут вытаскиваем и мешаем, иначе по бокам пригорит.
5. Разбиваем, кушаем. Приятного аппетита!
Ці корисні батончики відмінно підійдуть, щоб брати з собою на роботу або тренування. Просто покладіть їх у відповідний контейнер і перекус завжди з Вами!
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті