Кошик
841 відгук

Шановні клієнти! Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення і повідомлення, оскільки по її графіку роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

+380 (50) 359-38-39
+380 (67) 111-90-76
+380 (66) 403-04-18

Гранола - смачне і корисне ласощі

Гранола - смачне і корисне ласощі

Гранола – чудовий приклад здорового страви. Класичний рецепт містить у собі вівсяні пластівці, горіхи і мед. Настільки простий у приготуванні десерт здобув популярність, і сьогодні існує безліч варіацій гранолы.

Ідеальний сніданок можна досить просто приготувати в домашніх умовах. Інгредієнти запікаються до хрускоту, після того остигають і вживаються в їжу. У поєднанні з молоком, йогуртом або морозивом вийде прекрасне блюдо для початку дня, повна вітамінів та енергії.

Давайте розглянемо найпопулярніші варіанти виконання гранолы.

Рецепт №1

Нам знадобляться:

  • 2 ст. вівсянки;
  • 1,5 ст. мигдалевих горіхів;
  • ¼ Ст. какао;
  • 1 ч. л. розчинної кави;
  • ½ Ч. л. солі;
  • 1/3 скл. меду;
  • ½ Ч. л. ванілі;
  • 1,25 ст. стружки кокоса;
  • ¾ Ст. шоколадної крихти.

Процес приготування:

  1. Включаємо духовку на 160 °С, ретельно прогріваємо.
  2. Окремо готуємо лист: вистилаємо папір для запікання.
  3. У глибокій мисці змішуємо всі приготовані інгредієнти, за винятком кокосової стружки і шоколаду. Спочатку кладемо сухі компоненти, потім все поллємо зверху медом.
  4. Перемішуємо так, щоб мед рівномірно розподілився, вийшла приблизно однорідна маса. Вийшло «тісто» виливаємо на деко, відправляємо у вже нагріту духовку на 10 хвилин.
  5. По закінченню часу, дістаємо і знову перемішуємо. Так гранола не пригорить по краях. Ще раз кладемо в духовку на 10 хвилин.
  6. Затем вытаскиваем, перемешиваем, добавляем кокосовую стружку, помещаем еще на 60 секунд.
  7. Достаём получившееся запечённое блюдо, даём ему немного остыть, чтобы можно было держать в руках. Ломаем на кусочки, засыпаем шоколадной крошкой.
  8. Едим и наслаждаемся!

Рецепт № 2

Нам нужны такие компоненты:

  • 2,5 ст. овсянки;
  • 1 ст. миндальных орешков;
  • 1/3 ст. мёда (можно заменить сахарным сиропом);
  • 0,5 ст. коричневого тростникового сахара;
  • соль по вкусу;
  • ¼ ст. растительного масла;
  • 2/3 ст. сушеных ягод, всё, что есть: вишня, клубника; смородина
  • ½ ст. перетёртого шоколада.

Приступаем к готовке:

  1. Готуємо духовку: гріємо на 160 °С. Дістаємо деко, кладемо папір для випічки.
  2. Беремо невеликий сотейник, додаємо туди наш мед, цукор, сіль і рослинне масло. Ставимо ємність на плиту, і тримаємо на невеликому вогні, поки не вийде однорідна маса. Не забуваємо помішувати!
  3. Як тільки інгредієнти растопились, знімаємо і додаємо ванілін.
  4. Відокремлюємо ½ ст. вівсяних пластівців, мелемо їх у блендері. Отриману борошно висипаємо в сотейник, разом із залишком вівсянки і сухими інгредієнтами.
  5. Розминаємо так, щоб вийшла однорідна маса, з якої можна ліпити. Порада: щоб тісто не прилипало до рук, можна змочити їх водою.
  6. Викладаємо на деко, відправляємо в духовку на 25 хвилин.
  7. Дістаємо, ламаємо і їмо! Зберігати таку страву можна в закритому контейнері до 2 тижнів.

Рецепт №3

Список інгредієнтів:

  • 4 ст. вівсяних пластівців;
  • 1 ст. мигдалю;
  • 1 ст. мигдалевих пластівців;
  • ½ Склянки кокосової стружки;
  • 1 ч. л. меленої кориці;
  • ½ Ч. л. солі;
  • 3 ст. л. вершкового масла;
  • ½ Склянки рослинного масла;
  • ¼ Ст. меду;
  • ½ Ст. цукру;
  • 1 ч. л. екстракту ванілі.

Спосіб приготування:

1. Греем духовку на 160 °С, подготавливаем противень, выстилаем пергаментную бумагу.

2. В сотейнике смешиваем оба вида масла, мёд и сахар. Ставим на огонь, перемешиваем, пока не станет однородной массой. Доводим до кипения, снимаем с огня и продолжаем мешать.

3. Смешиваем сухие компоненты, перемешиваем между собой. Затем выливаем горячую смесь сверху. Постепенно вливаем и перемешиваем ложкой, чтобы масса стала однородной.

4. Выкладываем на противень, запекаем до 30 минут. Каждые 10 минут вытаскиваем и мешаем, иначе по бокам пригорит.

5. Разбиваем, кушаем. Приятного аппетита!

Ці корисні батончики відмінно підійдуть, щоб брати з собою на роботу або тренування. Просто покладіть їх у відповідний контейнер і перекус завжди з Вами!

Інші статті
  • Рецепти пасок
    Рецепти пасок
    Хіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.
    Повна версія статті
  • Як обрати безпечні пластикові ємності?
    Як обрати безпечні пластикові ємності?
    Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.
    Повна версія статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0017:00
  • Вівторок
    09:0017:00
  • Середа
    09:0017:00
  • Четвер
    09:0017:00
  • Пʼятниця
    09:0017:00
  • Субота
    Вихідний
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
Катерина
ТМ "Народний Продукт"
+380 (50) 359-38-39
+380 (67) 111-90-76
+380 (66) 403-04-18
Відділ продажу
Дніпро, Україна

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner