Романтичну вечерю за годину на 14 лютого
У день закоханих Ви навряд чи станете готувати багато поживних страв, які вимагають багато часу на підготовку. Адже в планах романтичний вечір, а не відпочинок на дивані після важкого дня. Сьогодні ми підготували меню для романтичної вечері, у складі якого легкі, смачні страви, які Ви зможете приготувати за годину.
Вечерю на День святого Валентина має бути святковим, щоб відрізнятися від буденного і в той же час досить простим, щоб встигнути приготувати всі страви до приходу другої половинки. Також їжа повинна бути поживною, щоб вгамувати голод після робочого дня, але легкою, щоб шлунок не був перевантажений після прийому їжі.
Для приготування страв для романтичного вечора використовуйте продукти афродизіаки: авокадо, селера, спаржу, яйця, гриби, морепродукти а також мед, виноград, полуниці і банани.
1. Суп-пюре з креветок з грибами
Продукти:
400 г креветок,
пів склянки нарізаних печериць,
2 ст. л вершкового масла,
1 стакан курячого або овочевого бульйону,
100 г білого сухого вина,
1 гілочка селери,
пів чайної ложки порошку каррі,
щіпка тертого мускатного горіха,
1 склянка вершків
Приготування: Очистіть і дрібно наріжте креветки, залиште кілька штук для прикраси. Креветки і гриби обсмажте протягом 5 хвилин на вершковому маслі. Перекладіть продукти в каструлю, влийте курячий бульйон і сухе біле вино. Додайте селеру, порошок каррі і мускатний горіх. Варити все на слабкому вогні протягом 20 хвилин. Процідіть і подрібніть блендером. Додайте вершки і посоліть за смаком. Розлийте в тарілки, зверху прикрасьте очищеними креветками і зеленню.
2.Салат-коктейль у великих фужерах
Продукти:
помідори-черрі,
листя зеленого салату,
консервований ананас,
маслини.
Для заправки: 4 ст. ложки оливкової олії, 1 ч. ложка лимонного соку, 2 ст. ложки ананасового соку.
Приготування: Розріжте кілька помідорів черрі на половинки, дрібно порвіть листя салату, додати консервований ананас і маслини. Зверху полити салатною заправкою. Розкладіть салат по келихах.
3. Філе судака або сьомги
Продукти:
філе сьомги або судака,
рослинна олія,
для гарніру - свіжі ківі і манго.
Спосіб приготування: Філе риби наріжте на порційні шматки, посоліть, полийте лимонним соком. Підготовлене філе покладіть на розпечену сковороду, обсмажте з двох сторін до утворення рум'яної скоринки, потім залиште під кришкою на 5-7 хвилин на маленькому вогні. Подайте з лимоном або свіжим ківі і манго.
4. Шоколадне фондю
Продукти:
250 г гіркого шоколаду,
100 мл згущеного молока,
лікер,
фрукти або ягоди.
Приготування: Розтопіть шоколад на повільному вогні. Додайте згущене молоко і лікер за смаком. Надіньте шматочки фруктів на десертні вилки і вмочайте їх у гарячий шоколад.
Для того,щоб не накривати на стіл в поспіху, краще підготуйте продукти заздалегідь і покласти їх в холодильник в герметичних боксах. Перед подачею на стіл достатньо буде просто перекласти страви в гарний посуд і прикрасити.
Бажаємо гарного вечора!
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті