Кошик
841 відгук
+380 (50) 359-38-39
+380 (67) 111-90-76
+380 (66) 403-04-18

Корисні страви з риби

Корисні страви з риби

Сьогодні ми розповімо про корисні страви, основним інгредієнтом яких є риба. Це дуже поживний і корисний продукт, багатий на вітаміни і мікроелементи, який з легкістю засвоюється людським організмом. Риба переважно не жирна, і прекрасно підійде всім, хто стежить за своєю фігурою й щодня підраховує калорії. Якщо ви хочете урізноманітнити свій раціон, не треба вигадувати нічого особливого - просто додайте до нього рибу.

Яку рибу можна при дотриманні дієти

До нежирної риби можна віднести, як морські, так річкові віді, наприклад: короп, минтай, судак, сайра та інші.

Кожен з видів риб відрізняється високими смаковими якостями. Тріска і судак стануть прекрасними складовими, як для звичайних, так і для святкових страв. А вісь щука підійде далеко не для кожного рецепту, так як у неї жорстке м'ясо. Для ляща характерна кістлявість, тому перед приготуванням з нього потрібно уважно витягнути кісточки. У тієї годину як камбалу потрібно вміти правильно почистити.

Якщо слідувати порадам дієтологів, тижнева норма риби повинна складатися, як мінімум з трьох порцій філе. У якості гарніру можна подати варені або запечені овочі.

Готувати рибу не складно, до того ж це не позиці багато годині. Спробуйте приготувати запечену тріску з травами і соком лимона. На гарнір підійдуть овочі-гриль або свіже листя салату.Вісь рецепт

Тріска, запечена з травами

Візьмемо такі інгредієнти:

Філе тріски

Петрушка

Цибуля

Лимонний сік

Сіль, спеції.

Рибу промиваємо під проточною водою, потім за допомогою паперових рушників прибраємо з неї зайву вологу. Далі всі компоненти потрібно подрібнити (тріску порізати досить крупно, петрушку і цибулю дрібно). Беремо фольгу і вирізаємо з неї квадратики, по центру кожного з них викладаємо цибулю і накриваємо тріскою. Солимо, перчимо, додаємо зелень, злегка скроплюємо соком лимону.

Тепер загортаємо всі шматочки фольгою, роблячи з них маленькі конверти, викладаємо на деко і кладемо на 30 хвилин в духову шафу, попередньо розігріту до 220 градусів. Ось і все, смачне і корисне блюдо готове до вживання!

Суфле з судака

Цей вид риби також відноситься до дієтичних. Спробуємо зробити з судака суфле, і подати його з знежиреним молочним соусом. Такий рецепт стане справжньою знахідкою для людей, які віддають перевагу негострій легкій їжі.

Інгредієнти:

850 гр судака (філейна частина)

100 мл молока з низьким відсотком жиру

60 гр вершкового масла

Столова ложка борошна

2 яйця.

Спочатку слід зайнятися молочним соусом. На розігріту пательню висипаємо борошно і підсмажуємо його до золотистого кольору, злегка помішуючи.

Тепер потроху вливаємо молоко, додаємо шматочок вершкового масла.

Даємо соусу загустіти, постійно помішуючи; солимо і вимикаємо вогонь.

Рибу ретельно миємо, нарізаємо на невеликі шматки, обсушуємо. Після, перекладаємо філе в чашу блендера і збиваємо до однорідності. У підготовлений рибний мкс вводимо жовтки і знову збиваємо.

Білки збиваємо в окремій ємності, після чого додаємо до рибної маси. Готовий фарш обережно вимішуємо.

Далі розкладаємо суфле по формах і ставимо в духовку випікатися до тих пір, поки воно не почне підніматися і не придбає характерний злотистий відтінок (на це піде близько 30 хвилин).

Подавати страву потрібно гарячою. Овочевий салат з соком лимона стане ідеальним доповненням до суфле з судака.

Наостанок варто згадати про те, що рибні страви особливо корисні, якщо готувати на парі. Також не забувайте про те, що рибні страви відмінно смакують і холодними, отже ви зможете перекусити ними будь де, простою взявши в зрубному БОКСІ.

Інші статті
  • Рецепти пасок
    Рецепти пасок
    Хіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.
    Повна версія статті
  • Як обрати безпечні пластикові ємності?
    Як обрати безпечні пластикові ємності?
    Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.
    Повна версія статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0017:00
  • Вівторок
    09:0017:00
  • Середа
    09:0017:00
  • Четвер
    09:0017:00
  • Пʼятниця
    09:0017:00
  • Субота
    Вихідний
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
Катерина
ТМ "Народний Продукт"
+380 (50) 359-38-39
+380 (67) 111-90-76
+380 (66) 403-04-18
Відділ продажу
Дніпро, Україна

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner