Секрети великодньої випічки. 5 найсмачніших рецептів пасок

Вже завтра настане чистий четвер, а отже саме час розпочинати пекти паски. Так як велікодній хліб печуть раз на рік, то кожна господиня намагається зробити паску найпухкішою і найсмачнішою. Раніше процес приготування паски займав цілу добу. У наш годину рецепти спростили, однак побожне ставлення та головні правила приготування цього ритуального хліба збереглися.
По-перше, борошно треба брати високоякісне, жінці, добре його просіяти. Місити слід довго і ретельно. Тісто має тричі зійти: коли вчиняється опара, замішане тісто, тісто у формах. Протягом усього процесу приготування та випікання пасок забороняється голосно говорити, стукати дверима, влаштовувати протяг, бо тісто дуже ніжне й на все реагує. Отже, далі 5 рецептів дуже смачної святкової випічки.
1. Великодній куліч з родзинками і цукатами
Нам знадобиться:
• Молоко - 500 мл
• Борошно - 1 кг.
• Вершкове масло - 150 гр.
• Маргарин - 100 гр.
• Дріжджі - 75 гр.
• Цукор - 500 гр.
• Яйця - 5 шт.
• Родзинки - 150 гр.
• Ванільний цукор
• Апельсинова і лимонна цедра.
У глибокій мисці дріжджі розчиняємо в молоці, додаємо цукор (1 склянка) і кілька ложок борошна. Перемішуємо до стану однорідності. Жовтки розтираємо з цукром і ваніліном. У тісто додаємо маргарин і масло, залишки борошна і перетерті жовтки. Все перемішуємо. Накриваємо тісто рушником і залишаємо в теплому місці.
Промиваємо родзинки, натираємо обидві цедри. Збиваємо білки. Всі компоненти додаємо до тіста, перемішуємо, і чекаємо півгодини.
Змащену маслом форму для випікання наполовину заповнюємо тістом. Ставимо паску випікатися на 180 градусів на 35-45 хвилин.
2. Куліч з сіром
І так, беремо:
• Сир - 1 кг
• Жовтки - 5 шт.
• Цукор - 250 гр.
• Вершкове масло - 400 грамів.
• Ванілін.
• Родзинки.
• Цукати.
Сир протираємо через сито, додаємо масло, ванілін, цукор і перетерті жовтки. Все перемішуємо, викладаємо в застелену марлею ємність, залишаємо на ніч.
Зранку даємо зайвій рідині стекти, залишаємо ще на день. Прикрашаємо родзинками та цукатами.
Все, паска готова.
3. Цитрусово-горіхова паска в хлібопічці
Складові рецепту:
• Вершкове масло - 100 гр.
• Борошно - 400 гр.
• Яйця - 4 шт.
• Цукор - 100 гр.
• Сік апельсина - 50 мл.
• Горіхи - 50 гр.
• Цукати - 50 гр.
• Сухі дріжджі - 15 гр.
• Сіль - щіпка
• Ванілін
Висипаємо в хлібопічку дріжджі і просіяне борошно. Збиваємо цукор з яйцями і ваніліном, додаємо до дріжджів. Поверх викладаємо решту складових, заливаємо це все апельсиновим соком. Випікаємо протягом 3-х годин.
4. Куліч з мигдалем
• Борошно -500- 600 гр.
• Молоко - 300 мл.
• Дріжджі - 50 гр.
• Яйця - 5 шт.
• Цукор - 250 гр.
• Вершкове масло - 300 гр.
• Мигдаль - 200 гр.
• Лимон.
• Родзинки.
У глибоку миску відливаємо трохи молока і розводимо його з дріжджами, додаємо борошно, цукор і перемішуємо. Залишаємо в теплому місці.
Збиваємо жовтки з цукром, розтоплюємо масло. Тепер просіюємо борошно, і додаємо всі інгредієнти в тісто. Мігдаль подрібнюємо, натираємо цедру, і разом з родзинками також кладемо в тісто.
Розкладаємо тісто по змащеним маслом формочках, випікаємо при 180-ти градусній температури. Стан готовності перевіряємо за допомогою дерев'яна яної палички.
5. Паска з сиру
• Сир - 1 кг
• Борошно - 110 гр.
• Яйця - 8 шт.
• Цукор - 170 гр.
• Жирні вершки - 50 грамів.
• Родзинки.
• Цукати.
Сир Протираємо через сито, вливаємо вершки, кладемо жовтки, родзинки з цукатами, борошно і цукор, перемішуємо. Збиваємо білки і з'єднання єднуємо з сіром, ще раз ретельно перемішуємо. Отримане тісто викладаємо у форму, випікаємо на 160-170-градусній температури.
Візьміть на замітку!
• Якщо ви не хочете перетирати сир через сито, скористайтеся м'яким ясорубкою.
• Для поліпшення смаку сиру, розітріть його з маслом.
• У духову шафу з підготовленою паскою з сиру поставте деко з водою. Це додасть пасці легкості.
• Щоб сирне тісто не осіло - уникайте різких звуків та протягів, готуючи паску.
• Змастіть скоринку куліча теплим молоком, так він не затвердіє і не засохне.
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті