Як приготувати сир вдома?
1. Домашній сир твердий
Для приготування нам знадобиться:
• Домашній сир - 1 кг
• Молоко - 1,5 л.
• Сода - 1 ч. л.
• Сіль - 1 ч. л.
• Масло - 100 гр.
Заливаємо сір молоком і ставимо на невеликий вогонь. Помішуємо доки його консистенція не стані у язкою. Перекладаємо в друшляк і віджимаємо через марлю. Розбиваємо в сир яйце, додаємо масло, сіль, соду, перемішуємо. 10 хвилин варимо, допоки по консистенції маса не буде схожою на плавлений сир. Перекладаємо продукт в ємність з кришкою і даємо йому охолонути.
2. Домашня «Бринза»
• Домашнє молоко - 1 л.
• Сметана - 250 гр.
• Сіль - 2 ст. л. без гірки.
• Яйце - 3 шт.
Доводимо до кипіння молоко, доливаємо до нього сметану, попередньо змішану з яйцями до однорідності. Солимо, 5 хвилин кип'ятимо постійно помішуючи. Молоко повинно згорнутися у сіднички сіру. Переливаємо все в друшляк. Через пару годин перев'язуємо сір марлею і кладемо під прес. Даємо настоятися йому в такому положенні до ранку, після чого перекладаємо в посуд та ставимо в холодильник.
3. Домашня «Фета»
Щоб вийшла корисна фета, беремо наступні компоненти:
• Молоко - 1 л.
• Сіль
Беремо скляну банку і заливаємо в неї молоко. Для прокисання залишаємо на якийсь час. Переливаємо молоко у сковороду на годину ставимо в духову шафу, яку попередньо розігріваємо до 150 градусів. Молоко не повинна кипіти!
Сір виливаємо у друшляк, формуємо марлевий мішечок і підвішуємо для стікання сироватки. Через деякий час розгортаємо сир, солимо та залишаємо на декілька годин в кімнаті. Перекладаємо в підходящу ємність та відправляємо в холодильник. От і все!
4. Домашній «Маскарпоне»
• Вершки - 1 л (жирністю не менше 30 відсотків).
• Сік лимона - 75 мл
Повільно нагріваємо вершки до 85 градусів, знімаємо сковороду з вогню, збиваємо вінчиком, і поступово додаємо лимонний сік.
Потім ємність перекладаємо в холодну воду, вершки при цьому продовжуємо збивати. Коли маса охолоне, на пару годин кладемо її в холодильник. Дістаємо звідти і повторно збиваємо до тих пір, поки вона не загусне. Викладаємо в тканину з бавовни, загортаємо таким чином, щоб в результаті вийшов невеликий мішечок. Кладемо в друшляк і ставимо на ніч у холодильник. Витягуємо сір, нагріваємо до кімнатної температури, збиваємо і знову кладемо в холодильну камеру до загустіння.
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті