Кошик
841 відгук
+380 (50) 359-38-39
+380 (67) 111-90-76
+380 (66) 403-04-18

Як приготувати сир вдома?

Як приготувати сир вдома?
Зараз кожна людина прагне вживати максимально органічну їжу, адже це запорука здоров'я та довголіття. Та щоб ні на секунду не сумніватися в натуральності і корисності їжі, краще всього купувати перевірені продукти або готувати їх самостійно. Навіть кисломолочні продукти можна з легкістю зробити вдома, адже це не потребує багато зусиль. Сьогодні ми розглянємо декілька рецептів приготування домашнього сиру різних видів.

1. Домашній сир твердий

Для приготування нам знадобиться:

Домашній сир - 1 кг

Молоко - 1,5 л.

Сода - 1 ч. л.

Сіль - 1 ч. л.

Масло - 100 гр.

Заливаємо сір молоком і ставимо на невеликий вогонь. Помішуємо доки його консистенція не стані у язкою. Перекладаємо в друшляк і віджимаємо через марлю. Розбиваємо в сир яйце, додаємо масло, сіль, соду, перемішуємо. 10 хвилин варимо, допоки по консистенції маса не буде схожою на плавлений сир. Перекладаємо продукт в ємність з кришкою і даємо йому охолонути.

2. Домашня «Бринза»

Домашнє молоко - 1 л.

Сметана - 250 гр.

Сіль - 2 ст. л. без гірки.

Яйце - 3 шт.

Доводимо до кипіння молоко, доливаємо до нього сметану, попередньо змішану з яйцями до однорідності. Солимо, 5 хвилин кип'ятимо постійно помішуючи. Молоко повинно згорнутися у сіднички сіру. Переливаємо все в друшляк. Через пару годин перев'язуємо сір марлею і кладемо під прес. Даємо настоятися йому в такому положенні до ранку, після чого перекладаємо в посуд та ставимо в холодильник.

3. Домашня «Фета»

Щоб вийшла корисна фета, беремо наступні компоненти:

Молоко - 1 л.

Сіль

Беремо скляну банку і заливаємо в неї молоко. Для прокисання залишаємо на якийсь час. Переливаємо молоко у сковороду на годину ставимо в духову шафу, яку попередньо розігріваємо до 150 градусів. Молоко не повинна кипіти!

Сір виливаємо у друшляк, формуємо марлевий мішечок і підвішуємо для стікання сироватки. Через деякий час розгортаємо сир, солимо та залишаємо на декілька годин в кімнаті. Перекладаємо в підходящу ємність та відправляємо в холодильник. От і все!

4. Домашній «Маскарпоне» 

Вершки - 1 л (жирністю не менше 30 відсотків).

Сік лимона - 75 мл

Повільно нагріваємо вершки до 85 градусів, знімаємо сковороду з вогню, збиваємо вінчиком, і поступово додаємо лимонний сік.

Потім ємність перекладаємо в холодну воду, вершки при цьому продовжуємо збивати. Коли маса охолоне, на пару годин кладемо її в холодильник. Дістаємо звідти і повторно збиваємо до тих пір, поки вона не загусне. Викладаємо в тканину з бавовни, загортаємо таким чином, щоб в результаті вийшов невеликий мішечок. Кладемо в друшляк і ставимо на ніч у холодильник. Витягуємо сір, нагріваємо до кімнатної температури, збиваємо і знову кладемо в холодильну камеру до загустіння.

Інші статті
  • Рецепти пасок
    Рецепти пасок
    Хіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.
    Повна версія статті
  • Як обрати безпечні пластикові ємності?
    Як обрати безпечні пластикові ємності?
    Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.
    Повна версія статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0017:00
  • Вівторок
    09:0017:00
  • Середа
    09:0017:00
  • Четвер
    09:0017:00
  • Пʼятниця
    09:0017:00
  • Субота
    Вихідний
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
Катерина
ТМ "Народний Продукт"
+380 (50) 359-38-39
+380 (67) 111-90-76
+380 (66) 403-04-18
Відділ продажу
Дніпро, Україна

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner