Як приготувати теплий салат вдома. Декілька смачних рецептів
Зазвичай, салати відносяться до холодних закусок, але сьогодні ми поговоримо про дещо незвичний тип цієї страви - про теплі салати. Такий формат поєднання легких овочів та більш ситних теплих інгредієнтів (м яса чи морепродуктів) в нашій країні асоціюється з їжею високої кухні. Альо для азіатської та східної кухонь, теплі салати - це звичайна страва. Отже, якщо вам цікаво спробувати приготувати теплий салат вдома, то слід ознайомитися з рекомендаціями шеф-кухарів з Європи, і є ятати азіатські принципи поєднання продуктів.
Варто сказати, що теплий салат не є доповненням до гарніру, він не може подаватися до ковбасної нарізки, до котлет або картоплі.
Теплий салат підійде в якості:
• Закуски до алкогольних напоїв.
• Щільного пізнього сніданку.
• Обіднього перекусу.
• Вечері.
• Універсальної страви вуличного азіатського кафе.
Вісь кілька класних рецептів. Візьміть на замітку!
Салат з ростбіфом і томатами чері
Складові:
- 500 г яловичої вирізки
- 150 г помідорів чері
- 50 г волоських горіхів
- 2 ч. л. вершкового масла
- ½ Ч. л. цукру
- 1 ч. л. сушеного базиліку
- Мікс салатного листя
- Кунжут
- Оливкова олія
- Сіль, перець
Для заправки:
- 75 мл яблучного соку
- 50 мл оливкової олії
- 25 мл вустерського соусу
- 1 ч. л. меду
- 1 ч. л. діжонської гірчиці
Спосіб приготування:
- М’ясо обсмажити на оливковій олії з усіх боків, натерти спеціями за смаком і покласти запікатися в духовку на 15 хв при 180 °С. Приготований ростбіф тонко нарізати.
- У сковороді розтопити вершкове масло і викласти помідори чері. Додати базилік і цукор. Потримати на вогні близько 40 сек.
- Для соусу змішати всі інгредієнти і злегка збити виделкою. Листя салату порвати. Волоські горіхи порубати.
- У салатнику змішати ростбіф, помідори, волоські горіхи, листя салату і заправити соусом. Перед подачею посипати кунжутом.
Картопляний салат з маринованими овочами
Складові:
- 300 г картоплі
- По 100 г маринованих огірків і каперсів
- По 3 гілочки кропу і петрушки
- ½ цибулини
- 3 ст. л. рослинної олії
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Картоплю відварити в мундирі та нарізати скибочками.
- Кріп, петрушку і цибулю дрібно порубати. Огірки нарізати шматочками.
Змішати у глибокій ємності всі інгредієнти, посолити, поперчити і заправити олією.
Салат з буряком, квасолею і курячою грудкою
Складові:
- 1 куряча грудка
- 1 великий буряк
- 1 банку консервованої білої квасолі
- 1 пучок листя салату
- 2 гілочки петрушки
- 2 ст. л. яблучного оцту
- 2 ст. л. рослинної олії
Спосіб приготування:
- Курячу грудку відварити в підсоленій води до готовності та нарізати кубиками. Окремо зварити буряк, почистити і також нарізати кубиками.
- З квасолі злити зайву рідину. Листя салату порвати. Петрушку дрібно порубати.
- У салатнику змішати м'ясо, буряк, квасолю, листя салату і петрушку. Заправити оцтом і олією. Посолити, поперчити і перемішати.
Смакуйте із задоволенням!
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті