Що приготувати з картоплі?
Картопля точно є на вашій кухні. І окрім супу, борщу і смаження – їй можна знайте ще безліч застосувань!
Дійсно, кількість страв, які можна приготувати з картоплі, просто вражає! Сьогдні пропонуємо декілька рецептів:
Картопля Айдахо
Якщо вам подобається запечена картопля з розсипчастою серединкою і хрусткою скоринкою, то цей рецепт стане для вас справжньою знахідкою.
Ретельно миємо за допомогою щітки картоплю (шкірку не потрібно відокремлювати) і розрізаємо на кілька часточок вздовж.
Нарізану картоплю опускаємо в окріп і варимо протягом 3-х хвилин, потім зливаємо воду. У глибокій ємності змішуємо спеції і олію, занурюємо туди картоплю і перемішуємо таким чином, щоб кожна шматочок вкрився маринадом.
Після викладаємо картоплю на деко так, щоб шкірка була знизу, і запікаємо півгодини в духовці.
Картопляні оладки
Ця страва чимось схожа на деруни. Якщо у вас в холодильнику залишилося пюре - його можна використати як раз для цього рецептом.
Щоб приготувати картопляні оладки, в пюре додаємо натертий сир (переважно чеддер), яйце, трохи борошна, зелену цибулю (попередньо дрібно нарізаємо), сіль, перець і рослинну олію.
Всі інгредієнти перемішуємо до тих пір, поки маса не стане однорідною, і починаємо смажити на сковорідці до рум'яної скоринки. Перекладаємо оладки в зручну ємність, даємо охолонути та ставимо в холодильник , бо за цим рецептом рецептом вони смакують навіть холодні.
Запечена картопля з яйцем
Такий варіант підійде для незвичайного сніданку, дозволить урізноманітнити ранкове меню.
Спочатку відварюємо кілька картоплин (середнього або великого розміру). Потім акуратно зрізаємо верхівку і за допомогою ложки дістаємо серединку. Таким чином, у вас вийде форма «кошика», в яку потрібно насипати третій сір, слайси бекону і збите яйце. Поверх все солимо, перчимо, і залишаємо в духовці запікати на 15 хвилин. Якщо хочете посмакувати такою картоплею в обід - просто візьміть її з собою у зручному боксі, в якому потім можна буде її розігріти.
Картопля-гармошка
Дуже простий рецепт, адже нам знадобиться всього два продукти: картопля і сир. Надрізаємо велику за розміром картоплю, робимо її візуально схожою на гармошку. У кожен з розрізів кладемо шматочок сиру. Щоб все щільно трималося між собою, скріплюємо картоплю зубочисткою. Зверху посипаємо беконом і зеленою цибулею та ставимо запікатися.
Фарширована картопля
Якщо ви перебуваєте в пошуках цікавого гарніру до м яса, рекомендуємо звернути увагу на цей рецепт.
Картоплю відварюємо в шкірці і розрізаємо на дві рівні частини. За допомогою ложки вичищаємо серединки. М якоть розминаємо і змішуємо з сіром, попередньо натертим на крупній терці, приправляємо.
У зроблені «човники» викладаємо начинку, суцвіття броколі і посипаємо сіром. Після - відправляємо запікатися в духову шафу.
Смачного!
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті