Кошик
841 відгук

Шановні клієнти! Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення і повідомлення, оскільки по її графіку роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

+380 (50) 359-38-39
+380 (67) 111-90-76
+380 (66) 403-04-18

Секрети приготування домашнього мармеладу.

Секрети приготування домашнього мармеладу.

Мармелад полюбляють як діти, так і дорослі. Цей різновид солодощів вінік дуже багато років тому. Ще стародавні греки залишали фруктовий або ягідний сік під пекучими променями й він згущувався, таким чином утворювався мармелад. Спочатку його робили тільки з плодів, що містять велику кількість пектину: абрикоси, айва, яблука, ягоди, але згодом до них почали додавати інші фрукти. До нас мармелад прийшов зі східних та середземноморських країн. Після того як у 19 столітті з'єднання явилися штучні желюючі речовини, кондитери почали готовити мармелад майже з усіх ягід та фруктів.

Натуральний мармелад не тільки смачний, але й корисний: його можна їсти навіть маленьким дітям. Щоб бути упевненим в його натуральності та якості, краще зробити цей смаколик власноруч. Приготувати відмінний мармелад вдома зовсім нескладно. Варто лише дещо знаті:

Для приготування мармеладу потрібні усього лише цукор та фруктове пюре. Щоб позбавитись від грудочок, пюре необхідно добре перетерти через сито. Від кількості цукру залежить щільність продукту: чим його більше, тим густіше буде мармелад. Для м'якого вистачить 300 г цукру на 1 кг пюре. Дуже щільний мармелад виходить, якщо кількість пюре та цукру однакова.

Фрукти та ягоди повинні бути дуже стиглими, навіть перезрілими. Якщо основою мармеладу будуть плоди з малим вмістом пектину, то потрібно додати яблучне пюре, желатин, пектинову витяжку або інший драглеутворювач.

Зібрані плоди треба добре вимити, видалити кісточки або насіння. Після цього залити невеликою кількість води та добре розварити. Яблука (краще кислих сортів) зазвичай запікають та перетирають. У готове пюре за бажанням додають ваніль, корицю, цедру лимону, гвоздику.

Після додавання цукру, масу слід варити до повного випарювання рідини. Чим менше варитися мармелад, тим смачніше він буде, тому готувати його краще невеликими порціями. Посуд для варіння повинен бути невисоким та мати товсте дно. Під час приготування пюре треба постійно помішувати, щоб воно не підгоріло.

Якщо краплина увареного пюре з цукром на розтікається по тарілці, густіє, це говорити про ті, що за консистенцією суміш готова до охолодження . Ознакою того, що застиглий готовий мармелад, є незникаючий слід, який залишається в ньому після проведення ложкою.

Мармелад можна законсервувати на зиму або з'єднання їсти одразу. У першому випадку готову масу ще гарячою розкладають у стерилізовані скляні банки, щільно закривають кришками та повільно охолоджують. Для цього банки надавати у велику миску з теплою водою і поступово підливають холодну. Під час охолодження мармелад не слід рухати. Після відкриття банки його можна намазати на хліб та печиво або підсушити, зробивши таким чином цукерки.

Щоб з'єднання їсти мармелад найближчим часом, його перекладають у силіконові форми для шоколаду або у ємність з пласким дном, шаром не більш ніж 4 см та залишають висихати на повітрі. Готовий мармелад буде щільним. Висихання може зайняти від двох днів до тижня, усе залежить від товщини шару. Також мармелад можна підсушити у духовці за температури 50°С. Цей спосіб займає в середньому півтори години. Готовий мармелад посипають цукровою пудрою або обвалюють у цукрі.

Незамінні такі солодощі в якості швидкого перекусу. Лише покладіть готові шматочки мармеладу у зручний бокс та насолоджуйтесь смачним снеком у будь-яку мить!

Інші статті
  • Рецепти пасок
    Рецепти пасок
    Хіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.
    Повна версія статті
  • Як обрати безпечні пластикові ємності?
    Як обрати безпечні пластикові ємності?
    Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.
    Повна версія статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0017:00
  • Вівторок
    09:0017:00
  • Середа
    09:0017:00
  • Четвер
    09:0017:00
  • Пʼятниця
    09:0017:00
  • Субота
    Вихідний
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
Катерина
ТМ "Народний Продукт"
+380 (50) 359-38-39
+380 (67) 111-90-76
+380 (66) 403-04-18
Відділ продажу
Дніпро, Україна

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner