Холодний суп - смачна перша страва для літа
Холодний суп - смачне літнє блюдо. Давайте розглянємо декілька рецептів літніх супів.
Окрошка
Це ситний і простий літній суп. Класичний рецепт окрошки такий.
Беремо:
• 4 картоплі.
• 4 свіжі огірка.
• 4 яйця.
• Зелень.
• 200-300 грамів відвареного м яса.
• 2 літри квасу.
• 300 грамів сметани.
• Спеції.
Спосіб приготування:
Відварюємо яйця, м'ясо і картоплю. Все дрібно нарізаємо, в тому числі і огірки з зеленню. Перемішуємо інгредієнти в глибокій ємності і заливаємо квасом. Додаємо в сметану спеції, і заливаємо інгредієнти.
Холодний борщ
Що треба взяти для корисного смачного холодного борщу?
• 300 грамів буряка.
• 300 грамів огірків.
• Зелень.
• 2 зубчики часнику.
• 1 літр кефіру.
• Спеції.
Традиційно буряк для холодного смачного супу з буряка не відварюють, а використовують у сірому вигляді, і, до речі, це дуже корисно. Натираємо на крупній тертці буряк та огірки. Тиснемо часник, мілко ріжемо зелень та додаємо до всіх інгредієнтів. В якості заправки буде виступати кефір і спеції.
Літній томатний суп
Томатні супи вважаються іспанськими, бо саме в Іспанії смороду ма.ть найбільшу популярність. Цю страву зазвичай називають «гаспачо». Незважаючи на те, що він холодний, цей смачний суп досить пікантний через додавання в нього гострого перцю і спецій.
Беремо:
• 5 помідорів.
• 2 болгарських перця.
• Трохи перцю чилі.
• 1 ріпчасту цибулю.
• 1 огірок.
• 1 пучок петрушки.
• 2 зубчики часнику.
• 0.5 літра томатного соку.
• Спеції.
Відокремлюємо від помідорів шкірку, опустивши їх на 2 хвилини в окріп. Дрібно нарізаємо. Натираємо огірок на дрібній тертці, додаємо дрібно нарізаний болгарський перець, чилі, часник і подрібнену цибулю,. Заливаємо томатним соком, солимо. Можна додати грінки.
Огірковий суп з Болгарії
Цей суп мабуть найшвидший і найпростіший в приготуванні з усіх розглянутих сьогодні. Він має назву «таратор» й готується просто елементарно. Якщо у вас розвантажувальні дні або річна дієта - краще варіанту просто не знайте.
Беремо:
• 4 огірка.
• 5 редисок.
• 2 зубчики часнику.
• Зелень.
• 0.5 літра кефіру.
• Спеції.
Як же приготувати цей суп?
Немає необхідності в відварюванні овочів, тому приготування супу відбувається буквально за кілька хвилин. Просто дрібно нарізаємо або овочі натираємо на тертці.
Подрібнюємо часник та зелень. Все перемішуємо і заливаємо кефіром, посипаємо спеціями. Перед подачою в цей супчик відмінно було б додати ложечку гірчиці.
Холодний кабачковий суп
Це свого роду нововведення. Навряд чи ви в дитячі роки їли подібний суп, так що саме час, щоб ваші гості і близькі здивувалися. Влітку дуже багато кабачків, і для цього рецепту краще вибрати варіант цього овоча без насіння.
Беремо:
• 0.5 кілограмів кабачків.
• 100 грамів волоських горіхів.
• 3 зубчики часнику.
• 2 столові ложки рослинної олії.
• 2 столові ложки оцту.
• Спеції.
Рецепт приготування
Дрібним кубиком нарізаємо свіжі кабачки. Якщо вони молоді, шкірку знімати не потрібно, якщо зрілі - радимо все ж позбутися неї. Протягом 5 хвилин відварюємо нарізаний кабачок, зливаємо воду. Подрібнюємо в блендері горіхи, додаємо до них часник, олію, оцет і перемішуємо. Кладемо кабачки, заливаємо холодною кип'яченою водою.
Холодні супи - це відмінна ідея легкого освіжаючого обіду. Щоб насолодитися ними поза стінами будинку, варто підібрати спеціальний контейнер для рідких страв та просто пересипати в нього зазадалегідь приготований суп. Смакуйте з користю!
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті