Приготування морозиво в домашніх умовах
Багато хто не наважується приготувати морозиво в домашніх умовах. Альо їх страхи даремні! Просто необхідно вибрати час і підготувати все необхідне. Морозиво вдома можна приготувати двома способами: за допомогою спеціальної морожениці і вручну. Морожениця сама охолоджує, перемішує і збагачує повітрям суміш для морозиво, робить її м'якою. Цей прилад варто придбати, тім, хто планує часто та готувати десерт вдома, адже через 30-45 хвилин вже можна насолоджуватися смачним доашнім морозивом! Другий спосіб приготування морозиво самостійно — більш тривалий. Всі ті операції, які виконує морожениця, необхідно винокувати вручну. Для цього приготовлену суміш слід помістити в ємність і поставити в морозильник. Кожні 40 хвилин діставати її та збивати міксером або дуже інтенсивно перемішувати вручну. Процес приготування морозиво вручну займає більше трьох годин, але отриманий результат того вартий!
Ви вже зрозуміли принципи створення домашнього морозиво — це приготування суміші, її заморожування з періодичним помішуванням. Основою суміші є молочні продукти, яєчні жовтки і цукор, а можна взяти фруктовий або ягідний натуральний сік. Зараз варто перейти до практичних дій згідно пропонованої рецептури:
Найпростіше домашнє морозиво
Інгредієнти:
- 4 жовтки курячих яєць,
- 150 грамів цукру,
- 200 мілілітрів вершків,
- 500 молока.
Приготування:
Жовтки з'єднання єднати з цукром, збити до білого кольору, додати молоко і ще раз добре перемішати. Окремо в густу піну збити вершки і додати до молочної маси. Розмішати. Порада: якщо смак яєць буде білі виражений - додати ванілін. Далі масу помістити в мороженицю, або заморожувати в морозилці з періодичним її взбиванням.
Морозиво на згущеному молоці
Інгредієнти:
- 500 г жирних вершків,
- 0,5 банки згущеного молока.
Приготування:
За допомогою міксера вершки збити в щільну піну. Продовжуючи збивати, потроху влити згущене молоко. Масу перекласти у пластикову ємність і поставити в морозильник до повного заморожування, періодично помішувати. Домашнє морозиво при подачі можна посипати подрібненими горіхами або шоколадом.
Морозиво з йогурту
Для приготування такого морозиво потрібен густий йогурт з фруктовим наповнювачем і палички для морозиво.
Готується воно наступним чином: паличку увіткнути в йогурт і поставити його в морозильник. Через 30 хвилин дістати, добре перемішати і знову прибрати на холод. Цю процедуру повторити 3 рази. Приблизно через дві години можна насолоджуватися смачним йогуртовим морозивом.
Домашній сорбет з лікером
- 600 г чорної смородини або інших ягід або фруктів
- 200 – 250 г дрібного цукру (залежно від ягід і за смаком)
- 170 мл води
- за бажанням: 1-2 ст. ложки ягідного лікеру з обраних ягід
Ягоди подрібнити за допомогою блендера і змішати з цукром і водою до повного розчинення цукру. Додати лікер (за бажанням). Охолодити суміш у холодильнику протягом парі годин періодично помішуючи. Готове морозиво перекласти в контейнер і відправити в морозилку на ніч.
Смачного!
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті