Декілька рецептів італійського десерту панна-котта
Панна-котта вважається фактично найпопулярнішим італійським десертом, для якого характерна надзвичайно ніжна текстура і простота в приготуванні. Вона готується не більше 15 хвилин. Близькі та родичі будуть просто в захваті від такого десерту.
Назва "панна-котта" вактично перекладається як "варені вершки". Так і є, до цього зводиться вся рецептура панна-котті. Але нам відомо, що немає меж людській фантазії, так що різновидів рецептів цього десерту є дуже багато. Давайте розглянємо їх більш детально.
Класичний варіант десерту
Щоб смачно приготувати класичну панна-котту на 4 персони нам знадобиться наступне:
• Молоко 2% - 200 мл
• Жирні вершки - 200 мл
• Ванілін - 25 р.
• Желатин - 2,5 листки.
Желатин потрібно залити водою і почекати поки він розбухне.
Закип'ятити вершки з цукром і молоком, продовжувати варити на невеликому вогні.
Додати желатин в вершки та розмішати, поки він повністю не розчиниться. Трохи охолодити.
Далі десерт потрібно розподілити по 4 ємностях і залишити в холодильній камері як мінімум на 2 години. От і все!
Карамельна панна-котта зі спеціями
Що ж нове можна привнести в панна-котту, щоб урізноманітнити цей десерт. Як би це дивно не звучало, але мова йде про спеції!
Крім складових для класичного рецепту потрібно буде взяти:
• Цукор - 100 р.
• Молоко або вершки 60 мл
• Мелений імбир - щіпка.
• Кориця - щіпка.
• Дрібно нарізана нуга - 30 р.
Цукор потрібно поставити на маленький вогонь, залити його водою і закип'ятити. Коли суміш закарамелізується, її потрібно зняти з вогню, додати вершки і добре перемішати.
Знову довести до кипіння, додати спеції і залишити остигати. Перед цим потрібно зробити класичну охолоджену панна-котту, покрити її карамеллю, і по центру прикрасити нугою.
Панна-котта з соусом з ківі
В якому б вигляді не булі вершки, вони будуть відмінно поєднуватися зі солодкуватими соусами і фруктовими салатами. Прекрасним варіантом стані соус з ківі.
Якщо ви вже приготували панна-котту, і вона просто охолоджується в холодильній камері, тоді буде потрібно просто нарізати кубиками 5 ківі, і збити їх з 40 грамами цукрової пудрити за допомогою міксера.
Політі панна-котту цим соусом і прикрасити невеликими скибочками ківі.
Панна-котта з кави
Кава з вершками і без того відома, як смачний напій. А якщо змішати його з найніжнішої панна-коттою, смак десерту вийде просто відмінним.
Для приготування базового десерту потрібно буде взяти лише 3 чайні ложки меленої кави і заварити її у невеликій кількості води. Додати її в киплячі вершки, після - розподілити по невеликих ємностях.
Коли бісквіт охолоне в холодильній камері, прикрасити його коричневим цукром або шоколадною стружкою.
Панна-котта з додаванням зеленого чаю
Цей десерт відрізняється від інших, перш за все, своїм насиченим зеленуватим відтінком, який робить його ще більш ннезвичайним. Щоб приготувати такий різновид десерту, потрібно буде взяти:
• Всі інгредієнти, які є складовими класичної панна-коті
• Пудра матчу - 2 ч. л.
• Малина в сиропі - 40 мл
Спочатку потрібно розчинити чай у вершках до однорідної консистенції. Після - панна-кота готується згідно класичного рецепту.
Можна прикрасити десерт ягодами малини в сиропі.
Кожен варіант панна-котті має свій своєрідний смак. І це далеко не всі рецепти італійського десерту. Експериментуйте з добавками і соусами, щоб привнести в десерт фірмову родзинку.
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті