Корисні замінники цукру
Всі, хто полюбляє цукор, але хоче піклуватись про своє здоров'я, мають знаті, чим можна замінити цей продукт. Сьогодні ми розповімо про 7 натуральних підсолоджувачів, які будуть корисними, якщо вживати їх які в обмеженій кількості.
Доволі корисний та поживний продукт, який з легкістю замінить цукор – це банани.
Якщо ви полюбляєте випічку і прагнете готувати не тільки смачні, але й корисні страви, замість цукру спробуйте використати банани. Їх буде вдосталь для того аби віпічка видалась солодкою і приємною на смак. Окрім того, банани можуть також замінити й масло, адже з їх додаванням віпічка стає соковитою, і ця соковитість зберігається протягом досить довгого часу. Найкраще для випічки підійдуть почорнілі й перестиглі банани. Коли смороду м'яка якшають, зникає необхідність у додатковому перемішуванні їх за допомогою міксера.
Другий чудовий замінник цукру – всім відомий мед.
Мед – це відмінний спосіб скоротити споживання цукру до мінімуму. Він в рази солодший за цукор, тому вживати його потрібно менше. Також він дуже ситний. Не дивлячись на те, що в меді калорій трохи більше, ніж в цукрі, у нього набагато нижчий глікемічний індекс.
Мед краще всього вживати з чаєм, імбиром чи лимоном. Таке поєднання стимулює обмінні процеси в організмі і підвищує імунну систему.
Третім замінником цурку виступає кокосовий цукор.
Цей продукт добувається з кокосової пальми у момент цвітіння. Основною особливістю кокосового цукру являється наявність високого вмісту мінеральних речовин і вітамінів. В якості прикладу можна сказати, що такий цукор збагачений кальцієм, калієм, цинком та вітаміном С. При тому в ньому фактично не міститься фруктоза, в силу чого його можна вважати ідеальним дієтичним продуктом.
Четвертий замінник – стевія.
Стевія вважається ще одним досить актуальним натуральним підсолоджувачем. Її роблять із "медової трави", що проростає в Південній Америці. Стевія в рази солодше ніж цукор і при цьому вона не калорійна взагалі.
П'ятий замінник - кленовий сироп
Це підсолоджувач, що використовують здебільшого для випічки та десертів. У ньому немає ані консервантів, ані добавок.
Нектар агави
Злотистий нектар агави виробляється із соку цієї самої блакитної агави, з якої також виробляють текілу. Нектар можна з легкістю розчинити у води. Окрім того, він набагато солодший за цукор, економно витрачається, має приємний смак і низький глікемічний індекс.
Сироп топінамбура
Солодкий злотистий сироп, який можна отримати з топінамбура. Він має ніжну текстуру, карамельний смак. Його люблять додавати до десертів та напоїв. Це ідеальний варіант для людей, які хворі на діабет, адже сироп також як і декілька інших замінників має низькій глікемічний індекс.
Фініки
Фініки — один з найкорисніших продуктів, що взагалі існують. Вони є дуже поживними, в них міститься багато вітамінів, мікроелементів та амінокислот. Підвищують гемоглобін, та й просто смачні.
Радимо завжди мати при собі невелику ємність з корисними солодощами, абі завжди мати змогу поласувати смачненьким!
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті