Топ 5 найвідоміших супів світу
Як часто ви готуєте щось нове і незвичайне? Я по своїй натурі — великий експериментатор. Тому не виношу нудного й одноманітного меню. І сьогодніхотілося б надихнути й вас на невеликий експеримент. Здивуйте свою сім'я ю незвичайною першою стравою. Пропоную вам підбірку з популярних національних супів різних країн. Всі рецепти розраховані на 5-6 порцій. Ви можете зменшувати або збільшувати кількість інгредієнтів.
Французький буябес
Цей чудовий суп прийшов у французьку кухню від бідних моряків з Марселя. Саме вони почали варити юшку з риби та морепродуктів, які залишилися від улову.
морська риба - 1 кг;
дрібна морська риба - 500 г;
кальмар - 350 г;
креветки - 350 г;
мідії - 300 г;
помідор - 300 г;
картопля - 300 г;
цибуля - 200 г,
морква - 100 г;
часник - 30 г,
рослинна олія - 40 мл;
лимонний сік - 40 мл;
петрушка, базилік, шафран, лавровий лист.
Дрібну рибу залийте лимонним соком на 10-15 хвилин. Підійде морський чорт, сардина, лящ, окунь, тунець, минтай. Обробіть велику рибу. Вибирайте кефаль, вугра, дорадо або сьомгу. Філе наріжте, а з залишків зваріть бульйон. Процідіть його і поставте назад на вогонь. Філе та інші морепродукти відправте в киплячий бульйон. Варіть протягом 10 хвилин.
Часник і цибулю з морквою наріжте, картоплю також наріжте кубиками. Помідори очистіть від насіння і шкірки, нарубайте великими шматками. Пасеруйте овочі на сковорідці. Через 7-8 хвилин вже можна додати дрібну рибу й обсмажувати до готовності.
Влийте бульйон з морепродуктів, додайте спеції та дайте супу настоятися.
Тайський Том-Ям
Цей суп має неабияку популярність в азіатських країнах. Він готується на основі м'ясного ясного бульйону і морепродуктів. Досить гострий і має пікантну кислинку.
курячий бульйон - 1,5 л;
королівські креветки - 200 г;
печериці - 150 г;
цибуля - 300 г;
помідор - 300 г;
стебло лемонграсу - 300 г;
галангал (рожевий імбир) - 100 г;
сік лайма - 60 мл;
паста чилі - 60 мл;
рибний соус - 60 мл;
перець чилі - 50 г;
цукор - 20 г;
великий пучок кінзи.
Дрібно наріжте імбир, лемонграс і перець чилі. Відправте це все в каструлю з киплячим бульйоном. Через 5 хвилин додайте пасту чилі. У креветках видаліть голову, панцир і нутрощі. Максимально крупно (на 4 частини) наріжте гриби, цибулю і помідори. Варіть овочі в бульйоні близько 10 хвилин. В кінці додайте креветки, цукор і рибний соус. Добре перемішайте вміст каструлі, накрийте кришкою і вимкніть вогонь. Через 2-3 хвилини влийте сік лайма і посипте нарубаної кінзою.
Чеська чеснечка
Простий і ароматний суп по традиційному чеському рецептом. Кажуть — ідеальний засіб від похмілля.
яловичий бульйон - 1,5 л;
вершки - 150 мл;
картопля - 700 г;
часник - 50 г;
вершкове масло - 30 г;
2 яйця;
багет;
базилік, перець, кмин, кріп.
Наріжте картоплю кубиками. Половину часнику подрібніть на пресі, решту наріжте тонкими слайсами. У сотейнику розтопіть масло та обсмажуйте на ньому часник протягом 2-3 хвилин. Влийте бульйон і додайте картоплю. Варіть до готовності.
Багет наріжте кубиками, посипте базиліком і обсмажте на часниковому маслі до золотистого кольору.
Яйця збийте вінчиком. Повільно влийте їх у сотейник, ретельно помішуючи вміст. Додайте приправи та залиште готуватися під кришкою протягом ще 5 хвилин. Доведіть суп до консистенції пюре за допомогою блендера і влийте вершки. Подавайте з грінками.
Італійський міністроне
Яскрава страва з насиченим смаком. Не полінуйтеся приготувати його саме в сезон овочів. Адже чим їх більше — тим смачнішим й ароматнішим виходить цей суп.
вода - 1,5 л;
оливкова олія - 100 мл;
кабачок - 250 г;
стручкова квасоля - 250 г;
картопля - 200 г;
помідор - 200 г;
цибуля - 200 г,
болгарський перець - 200 г,
морква - 100 г;
паста - 50 р; 0
соус Песто - 50 г;
твердий сир - 20 г;
часник - 10 г;
орегано, базилік, петрушка.
Почистіть овочі та наріжте їх кубиками. У сотейнику нагрійте масло та обсмажуйте в ньому морквину з цибулею протягом 5 хвилин. Туди ж відправте перець і часник, пасеруйте ще 5 хвилин. Влийте ще 4 столових ложки оливкової олії та додайте до овочів кабачок. Обсмажуйте на повільному вогні 15 хвилин. Тепер відправте в сотейник помідори й квасолю. Готуйте ще 5 хвилин, і залийте все холодною водою. Перекладіть в сотейник картоплю і варіть до готовності. Половину овочів дістаньте за допомогою шумівки. Решту — збийте в пюре. Додайте в суп-пюре пасту,соус Песто й овочі. Туди ж спеції та ще 5 хвилин варіть на середньому вогні.
Іспанське гаспачо
холодний Овочевий суп — ідеальна перша страва в спечу.
мінеральна вода (газована) - 750 мл;
сік лимона - 100 мл;
оливкова олія - 20 мл;
помідори - 1 кг;
огірки - 600 г;
болгарський перець - 300 г;
часник - 15 г;
пучок кропу.
Відправте перець в розігріту духовку на 15 хвилин. Після цього очистіть його від шкірки та насіння. Помідори також позбавте від шкірки з насінням. Наріжте овочі невеликими шматочками та перекладіть в глибоку миску. Влийте до овочів воду, масло і лимонний сік. Додайте зелень кропу і збийте за допомогою блендера. Посоліть і розлийте по тарілках.
Приємного апетиту і вдалих кулінарних експериментів! Дякую, що читаєте наш блог.
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті