Американські донатси, німецькі берлінери та ще багато оригінальних рецептів пончиків.
Чі знаєте ві, що знайомий всім нам пончик за кордоном називають донат або берлінер? Цей маленький солодкий смажений в олії пиріжок завоював весь світ. І нехай він не такий корисний, як броколі або насіння чіа, це зовсім не заважає йому бути популярними.
Серед безлічі рецептів пончиків я відібрала найбільш популярні та сьогодні ділюся з вами.
Сирні пончики
Інгредієнти:
-
сир — 300 г;
-
яйця — 2 шт.;
-
цукор — 3 ст. л.;
-
розпушувач;
-
сметана — 1 ст. л.;
-
манка — 1 ст. л.;
-
борошно — 130 г;
-
сіль, ванілін.
Приготування:
Збиті з цукром та сіллю яйця додайте до сиру, перемішайте та покладіть сметану. Далі в окремій ємності змішайте борошно, манку, ванілін та розпушувач й додайте до сирно-яєчної маси. З отриманого тіста сформуйте кульки, обсипаючи кожну борошном. Обсмажте колобки у фритюрі. Готові пончики перекладіть на серветку, щоб позбавитись зайвої олії. Подавайте з джемом або згущеним молоком.
Американські донатси, що випікаються у духовці
Інгредієнти:
-
молоко — 100 мл;
-
борошно — 200 г;
-
цукор — 50 г;
-
вершкове масло — 50 г;
-
сіль;
-
сухі дріжджі — 7 г;
-
ванільний цукор;
-
яйце — 1 шт.;
-
цукрова пудра — 100 г;
-
лимон;
-
харчові барвники;
-
кондитерська посипка.
Приготування:
Молоко Нагріваємо до 40 градусів. Взбиваємо яйці разом з сіллю, цукром та ванільним цукром. В отриману суміш вливаємо молоко, додаємо дріжджі та перемішуємо. Далі всипаємо в миску борошно та замішуємо тісто. До отриманого тіста додаємо розтоплене вершкове масло та вимішуємо ще раз. Тісто має вийти трішки липким. Накриваємо миску плівкою та відставляємо в тепле місце на годину. Потім ще раз обминаємо тісто, наповнюємо ним кондитерській мішечок та формуємо донатси. Залишаємо заготовки ще на 15 хвилин. Випікаємо майбутні смаколики при 180 градусах 10-15 хвилин. За цей час готуємо глазур - змішуємо цукрову пудру, поду, лимонний сік та барвники. Готові пончики занурюємо у глазур та прикрашаємо кольоровою присипкою.
Берлінер із повидлом на води
Інгредієнти:
-
борошно — 500 г;
-
вода — 200 мл;
-
вершкове масло — 100 г;
-
яйце — 1 шт.;
-
цукор — 2 ст. л.;
-
сухі дріжджі — 6 м;
-
сіль;
-
повидло.
Приготування:
У великій мисці змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, дріжджі, цукор та сіль. Додаємо яйце та перемішуємо. Вливаємо воду та замішуємо тісто. Далі додаємо розтоплене вершкове масло та вимішуємо ще раз. Накриваємо миску харчовою плівкою та ставимо в тепле місце на 15 хвилин. Формуємо майбутні пончики та залишаємо ще на 20 хвилин підійти. Обсмажуємо берлінери у фритюрі, перекладаємо на паперову серветку та начиняємо повидлом за допомогою кондитерського мішка.
Пончики без дріжджів на кефірі
Інгредієнти:
-
кефір (2,5 %) — 250 мл;
-
борошно — 400 г;
-
яйця — 1 шт.;
-
цукор — 5 ст. л.;
-
сіль;
-
сода — ½ ч. л.;
-
вершкове масло — 30 г;
-
олія — 3-4 ст. л.
Приготування:
Збиваємо яйце з цукром, вливаємо розтоплене вершкове масло та кефір, додаємо соду та сіль. Добре перемішуємо та додаємо невеликими порціями борошно. Замішуємо тісто. У готовомі тісті робимо заглиблення та вливаємо туди олію. Ще раз ретельно вимішуємо. Формуємо пончики та смажимо їх на пательні або у фритюрі на добре розігрітій олії. Готові вироби перекладаємо на серветку, щоб позбутися зайвої олії. Присипаємо цукровою пудрою.
Смачного!
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті