Як обрати якісні гриби?
Гриби, так само як і ягоди, є найдавнішими продуктами харчування. Уміння правильно збирати ці лісові даруй переходило з покоління в покоління. У наш час не кожен має достатня знань та досвіду щоб ходити в ліс за грибами, а вісь у магазин чи на ринок - кожен. Але далеко не всі люди знають як правильно визначити їх якість.
Як би ви не були впевнені у своїх знаннях про гриби, дотримуйтесь поради не купувати їх у місцях, що викликають сумніви (наприклад біля доріг).
Гриби мають проходити з екологічно чистого району тому що вони дуже добре абсорбують шкідливі речовини, які можуть знаходитися в атмосфері.
Під час вибору грибів, слід роздивлятись їх як в цілому, так і по частинам. Основні частини це: капелюшок, пластини під нею, ніжка, м'яка якіть та шкірка. Не беріть зморщені, вкриті пліснявою або іншим нальотом гриби.
Основні ознаки свіжості та якості грибів
Правильні свіжі гриби відрізняються міцністю та гладкістю. У ялість - ознака початку псування.
Перевірте, щоб ніжка до капелюшки щільно прилягала - інакше виявиться, що цей гриб несвіжий. Обов'язково понюхайте: давно зірваний гриб ві одразу впізнаєте по характерному запаху.
Віддайвайте перевагу молодим грибів. Визначити вік гриба можна за розміром та формою капелюшки (у зрілих вони розкриваються), пластинками (у молодих грибів вони закриті) а також по кольору та консистенції (ці параметри відрізняються в залежності від виду).
На магазинних поличка хгриби повинні бути з цільною чистою ніжкою, без механічних пошкоджень та сторонніх запахів. Обираючи гриби в магазині, краще беріть ті, що зберігаються в полхолодних місцях.
При кімнатній температури свіжезібрані гриби зберігаються досить нетривалий час-пів дня, максимум добу. Врожай необхідно якнайшвидше обробити та охолодити. У холодильнику (при температури 0-6 градусів ) рядків зберігання подовшується до кількох діб, в залежності від виду.
Не забувайте, що куплені гриби вже зберігались якийсь час у продавця.
Обробка грибів включає сортування, просушування або обтирання, відчищування від сміття та землі, промивання та вимочування в підсоленій води. Перед зберіганням ніколи не мийте гриби.
Добре зберігаються свіжі гриби, якщо їх загорнути в папір або помістити в ємність з кришкою. Порада: не зберігайте свіжі гриби в пакетах, бо в результаті може утворитися волога, яка швидко зіпсує продукт.
Свіжі гриби потрібно якнайшвидше переробити: законсервувати або висушити.
Можна також і заморозити. Для цього слід вибрати герметичу ємність зручного розміру. Рядків зберігання заморожених грибів при -18 градусів приблизно рік. При більш слабкій заморозці рядків зберігання буде значно менших - до 2х місяців. Гриби варто тримати окремо від інших продуктів.
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті