Піца на сковороді за 15 хвилин та бонус у кінці статті
Рецепт «Піца на сковороді за 15 хвилин» виправдовує свою назву - прекрасно підходить в тому випадку, коли потрібно терміново когось нагодувати. Все що вам потрібно - це замісити нескладне тісто і порізати начинку.
Начинку можна класти різну, але неодмінно потрібен сир і чим більше тим краще. Іноді якщо не під рукою твердого сиру я використовую плавлений сирок, теж виходить смачненько.
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно 5-7 ст. л.
- майонез 2 ст. л.
- сметана 20% 2 ст. л.
- яйця 2 шт
- розпушувач тіста 0,5 ч. л.
- сіль 0,5 ч. л.
Для начинки::
- м'ясо варене-150 г
- сир твердий 150 г
- кукурудза 60 г
- помідор 1 шт.
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- кетчуп 2 ст. л.
- італійські трави за смаком
- зелень за смаком
Приготування:
- Відварене м'ясо порізали шматочками, цибулю дрібно нарізали, помідор нарізали на тоненькі шматочки.
- У тарілку вбиваємо яйця, додаємо сметану, майонез, розпушувач для тіста, сіль, борошно і добре розмішуємо віночком, тісто повинне вийти як густа сметана.
- Сковороду змащуємо маслом і викладаємо наше тісто, разравніваем.
- На тісто наносимо трохи кетчупу, потім кладемо м'ясо, цибулю, кукурудзу, приправи, помідори і зверху трьом сир.
- Накриваємо кришкою і смажимо піцу на повільному вогні до того моменту коли сир повністю розтане. Приблизно хвилин 15 і піца готова, притрушуємо зеленню.
Ще одна варіація швидкої піци
І ще один простий варіант швидкої піци на сковорідці. Можливо одного рецепту вам буде замало, тому тримайте ще один цікавий варіант.
Інгредієнти::
- сметана 15% 175 г
- яєчний жовток 4 шт.
- майонез 175 г
- адигейський сир 150 г
- манна крупа 8 ст. л.
- печериця 150 г
- помідори (томат) 1 шт.
- куряча ковбаса (або звичайна) 150 г
- соняшникова олія 30 г
Приготування:
- Змішайте майонез, сметану і манку і замісіть тісто густоти сметани.
- Вилийте тісто на холодну сковороду, змащену олією, розрівняйте.
- Поверх тіста викладіть помідори, ковбасу та інші продукти на смак.
- Верх густо засипте сіром.
- Поставте сковороду на повільний вогонь і накрийте кришкою.
- Коли сир повністю розплавиться, піцу можна знімати з вогню. Дайте охолонути протягом 10 хвилин. На сковороду 26 см саме те!
Піца-рулет
А цей рецепт стане у пригоді, щоб здивувати нестандартною піцою своїх друзів або родичів. Де ще вони зможуть поласувати не просто смачною піцою, а піцою-рулетом?
Інгредієнти:
- 250 г тіста для піци
- 1 склянка томатного соусу
- 1,5 склянки моцарели
- 9 шматочків салямі
- 7 шматочків шинки
- 1 яйці
- орегано
Для тіста:
- 1 склянка теплої води
- 1 \ 4 ч. л. сухих дріжджів
- 1 ст. л. меду або цукру
- 2 ч. л. солі
- 2 ст. л. рослинної олії
- 3 склянки борошна
Приготування:
Щоб приготувати тісто, потрібно змішати склянку теплої води з дріжджами і чайною ложкою цукру. Тепер в цю суміш потрібно додати дві ч. л. солі і дві ст. л. оливкової олії. Замісити тісто, після чого покласти в миску з невеликою кількістю рослинної олії, накрити рушником і залишити в такому положенні підходити на годину або півтора. Коли тісто підійшло, взяти половину і розкачати з нього пласт розміром 25 на 40.
Викласти томатний соус, залишаючи з країв 6-7 см з усіх боків. На томат покласти третій сир моцарелу, розкласти шматочки шинки і салямі,
Далі беремо:
- куряче яйце 1 шт.
- кріп сушений за смаком
- орегано сушений за смаком
- петрушка сушена за смаком
Яйце злегка збиваємо, щоб змастити незаповнені краї. Загорнути вузькі краї тіста, загорнути все це в рулет і перенести на деко. Змастити поверхню рулету яйцем, посипати сіром, що залишився, зробити на рулеті поперечні розрізи через 4-5 див. Останній штрих - це суха трава або це петрушка, або орегано. Випікається Стромболі (а саме так називається піца-рулет) у духовці за температури 250-240 градусів протягом 10-12 хвилин.
Супер смачна і низькокалорійна піца для тих, хто на дієті
Без єдиного грама муки! Без дріжджів! Без розпушувача та кефіру, смачна низькокалорійна і корисна піца. Всього 106 ккал на 100 г!
Інгредієнти:
- куряча грудка 500 г
- сіль за смаком
- куряче яйце 1 шт.
- кріп 1 пуч.
- перець болгарський 2 шт.
- сир твердий 100 г
- цибуля зелена 1 пуч.
- томатна паста 200 г
- гірчиця за смаком
- перець чорний молотій за смаком
- часник 2 шт.
- знежирена сметана за смаком
Приготування:
- Курячі грудки з яйцем розмолоти в блендері
- Змішати зі спеціями
- Рівним шаром розподілити на папері для випічки
- Якщо "тісто" липне до рук, розподіляйте його змоченими в холодній води руками
- Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 18-20 хвилин
- Коржик повинен злегка підсохнути
- Тім годиною робимо соус: томатну пасту змішуємо зі спеціями, сметаною і гірчицею.
- Нарізаємо начинку
- Корж дістаньте з духовки, змастіть соусом, розкладіть начинку
- І знову в духовку поки усе гарно не запечеться (хвилин 15)
- В кінці потріть сіром і залиште в духовці ще на 1 хвилину.
А тепер обіцяний бонус! 50 різновидів всесвітньо відомих піц зі складом та оригінальними назвами! Їх завжди можна приготувати вдома. як мінімум - ви вже будете знати, яку піцу зверни у піцерії та зможете порадити смачний варіант своїм близьким та друзям!
50 видів італійської піци: список назв зі складом
1. Піца "Маргарита" (Margherita). Томатний соус, моцарела і орегано
2. Піца "Маринара" (Marinara). Томатний соус, часник і базилік.
3. Піца "Чотири сезони" (Quattro Stagioni). Томатний соус, моцарела, гриби, шинку, артишоки, оливки і орегано.
4. Піца "Карбонара" (Carbonara). Томатний соус, моцарела, пармезан, яйця, бекон.
5. Піца з морепродуктами (Frutti di Mare). Томатний соус і морепродукти.
6. Піца "Чотири сиру" (Quattro Formaggi). Томатний соус, моцарела, пармезан, сир горгонзола, артишоки і орегано.
7. Піца "Крудо" (Crudo). Томатний соус, моцарела і пармська шинка.
8. Піца "неаполетано" (Napoletana). Томатний соус, моцарела, орегано, анчоуси.
9. Піца по-апулійські (Pugliese). Томатний соус, моцарела, орегано, цибуля.
10. Піца "Монтанаро" (Montanara). Томатний соус, моцарела, гриби, пепероні і Страккіно (м'яка який сір).
11. Піца "Еміліана" (Emiliana). Томатний соус, моцарела, баклажани, відварну картоплю і ковбаса.
12. Римська піца (Romana). Томатний соус, моцарела, анчоуси, каперси і орегано.
13. Селянська піца (Fattoria) Томатний соус, моцарела, перець, горошок, порчетта (італійська свинина на рожні).
14. Скьяччата (Schiacciata). Оливкова олія і розмарин.
15. Піца з прошутто (Prosciutto). Томатний соус, моцарела, шинку, орегано.
16. Піца "Американо" (Americana). Томатний соус, моцарела, ковбаса і картопля фрі.
17. Піца з прошутто і грибами (Prosciutto e Funghi). Томатний соус, моцарела, шинку, гриби.
18. Піца силачів або піца Папайя (Braccio di Ferro). Моцарела, шпинат, сир Рікотта і пармезан.
19. Піца "Сардинія" (Sarda). Томатний соус, моцарела, сир пекоріно і гостра салямі.
20. Піца з тунцем (Tonno). Томатний соус, моцарела, тунець, цибуля.
21. Піца "Вальтелліна" (Valtellina). Томатний соус, моцарела, бресаола, пластівці пармезану і ракета.
22. Піца з горгонзола (Gorgonzola). Томатний соус, моцарела, горгонзола, оливки.
23. Піца "Кальцоне" (Calzone). Томатний соус, моцарела, шинку, гриби, артишоки, анчоуси і орегано.
24. Піца з соусом песто (Pizza al Pesto). Помідори, моцарелла, генуезької песто, кедрові горіхи і оливки.
25. Середземноморська піца (Mediterranea). Томатний соус, моцарела, помідори черрі і перець.
26. Піца "Ортолана" (Ortolana). Томатний соус, моцарела і асорті з овоче.
27. Піца Дьавола (Diavola). Томатний соус, моцарела, гостра салямі і перець чилі.
28. Сільська піца (Rustica). Томатний соус, моцарела, сир горгонзола і баклажани.
29. Селянська піца (Contadina). Томатний соус, моцарела, спаржа, гриби, бекон, пармезан.
30. Піца з сіром пармезан (Parmigiana). Томатний соус, моцарела, баклажани і пластівці пармезану.
31. Піца "каприччиозо" (Capricciosa). Томатний соус, моцарела, шинку, артишоки, гриби і оливки.
32. Піца зі шпинатом і рікоттою
(Ricotta e Spinaci). Томатний соус, моцарела, сир Рікотта і шпинат.
33. Піца "Море і гори" (Mare e Monti). Моцарелла, томатний соус, морепродукти і білі гриби.
34. Піца "Падана" (Padana). Томатний соус, сир пармезан, салямі, цукіні і полента (відварна кукурудзяна мука).
35. Піца по-німецьки (Tedesca). Томатний соус, моцарела і Віденська ковбаса.
36. Піца Тірольська (Tirolese). Томатний соус, моцарела, сир горгонзола і цятка.
37. Піца "Боскайола" (Boscaiola). Томатний соус, моцарела, білі гриби і бекон.
38. Піца "Кампаньола" (Campagnola). Томатний соус, моцарела, кукурудза і ковбаса.
39. Вегетаріанська піца (Vegetariana). Томатний соус, моцарела і різні овочі.
40. Піца "Буфаліно" (Bufalina). Томатним соусом, моцарелою і орегано.
41. Піца "Фонтану" (Fontana). Томатний соус, моцарела, сир горгонзола, радіккіо, пармезан.
42. Францисканська піца (Francescana). Томатний соус, моцарела, porcino грибами, шинкою і пармезаном.
43. Піца з трюфелями (Pizza tartufata). Моцарела, трюфельний крем і білі гриби.
44. Триколірна піца (Tricolore). Моцарела, прошуто, пармезан і пластівці.
45. Піца "Валле-д'аоста" (Valdostana). Томатний соус, моцарела, сир фонтіна і бекон.
46. Піца "Капрезе" (Caprese). Моцарела і нарізаний помідор.
47. Піца з квітками гарбуза (Fiori di zucca). Моцарела, квітки гарбуза, анчоуси і оливкова олія.
48. Піца "Бісмарк" (Bismarck). Томатний соус, моцарела, шинку і смажене яйце.
49. Грибна піца (Funghi). Томатний соус, моцарела, гриби, петрушка і оливкова олія.
50. Піца "Мімоза" (Mimosa). Моцарела, вершки, шинку і кукурудза.
Сподобалась стаття? Поділіться нею із друзями! Смачного вам та гарного настрою!
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті