Як правильно заморозити овочі та зелень на зиму?
Цвітна капуста і броколі
Вони володіють достатньою щільністю і погано переносять інші спосібі заготовки.
Перед фасуванням обидва види капусти слід розібрати на суцвіття і помити його. Щоб після розморожування капуста не була жорсткою, її необхідно бланшувати в невеликій кількості киплячої води. Суцвіття цвітної капусти повинні провести в окропі близько двох хвилин, а ніжним суцвіттям броколі вистачить і хвилини. Після капусту слід обдати крижаною водою, щоб зупинити процес приготування, а потім максимально обсушити і перекласти судок.
Солодкий перець
Чудово зберігається як в нарізаному вигляді, так і цілком. В обох випадках стручки спершу промивають, потім вичищають насіннєву коробку, а після нарізають або складають разом і фасують по боксах.
Кабачки і баклажани
Обидва овочі слід вимити, нарізати, а потім бланшувати шматочки близько хвилини. Пізні баклажани, які можна знайте на прилавках восени, сильно гірчать, а тому перед бланшуванням їх необхідно щедро посолити, залишити на пів години, а потім обполоснути холодною водою.
Качани кукурудзи та інші бобові
Зерна просто відокремлюються від качана або стручка, а потім фасують по пакетах. Для того, щоб бобові не злипалися в єдиний ком, їх необхідно заморожувати на дошці або блюді, а лише потім пересипати в контейнер.
Зелень
Стандартний набір трав на кшталт кропу, петрушки і зеленої цибулі можна морозити простим способом: обполоснути, обсушити, подрібнити і розфасувати. Зберігати зелень можна в одному судочку або розкласти кількома невеликими порціями за індивідуальними ємностями, щоб при необхідності можна було швидко заправити суп або рагу.
Ще один спосіб зберегти свіжість зелені перетворити листя в соус і розлити його по формах для льоду.
Кожну із заморожених заготовок бажано зберігати не більше восьми місяців, але в хорошій морозильній камері овочі та зелень можуть прожити до року.
Зберігайте і користуйтеся! А ми нагадуємо, що наші контейнери чудово підходять для ціх цілей, замовляйте!
Вони володіють достатньою щільністю і погано переносять інші спосібі заготовки.
Перед фасуванням обидва види капусти слід розібрати на суцвіття і помити його. Щоб після розморожування капуста не була жорсткою, її необхідно бланшувати в невеликій кількості киплячої води. Суцвіття цвітної капусти повинні провести в окропі близько двох хвилин, а ніжним суцвіттям броколі вистачить і хвилини. Після капусту слід обдати крижаною водою, щоб зупинити процес приготування, а потім максимально обсушити і перекласти судок.
Солодкий перець
Чудово зберігається як в нарізаному вигляді, так і цілком. В обох випадках стручки спершу промивають, потім вичищають насіннєву коробку, а після нарізають або складають разом і фасують по боксах.
Кабачки і баклажани
Обидва овочі слід вимити, нарізати, а потім бланшувати шматочки близько хвилини. Пізні баклажани, які можна знайте на прилавках восени, сильно гірчать, а тому перед бланшуванням їх необхідно щедро посолити, залишити на пів години, а потім обполоснути холодною водою.
Качани кукурудзи та інші бобові
Зерна просто відокремлюються від качана або стручка, а потім фасують по пакетах. Для того, щоб бобові не злипалися в єдиний ком, їх необхідно заморожувати на дошці або блюді, а лише потім пересипати в контейнер.
Зелень
Стандартний набір трав на кшталт кропу, петрушки і зеленої цибулі можна морозити простим способом: обполоснути, обсушити, подрібнити і розфасувати. Зберігати зелень можна в одному судочку або розкласти кількома невеликими порціями за індивідуальними ємностями, щоб при необхідності можна було швидко заправити суп або рагу.
Ще один спосіб зберегти свіжість зелені перетворити листя в соус і розлити його по формах для льоду.
Кожну із заморожених заготовок бажано зберігати не більше восьми місяців, але в хорошій морозильній камері овочі та зелень можуть прожити до року.
Зберігайте і користуйтеся! А ми нагадуємо, що наші контейнери чудово підходять для ціх цілей, замовляйте!
Інші статті
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті