3 корисних літніх салати
Зелений салат з яблуками і авокадо
Час приготування: 30 хвилин
⠀
Складові:
⠀
◽️Яблуко Гренні Сміт (або Ренет Симиренка) - 1 шт.
◽️Авокадо - 1 шт.
◽️Салатні листя - невеликий пучок (приблизно 40-50 г)
◽️Петрушка - кілька гілочок
◽️Підсмажені мигдалеві пластівці - 2 ст. л.
◽️ Сушена журавлина - 2 ст. л.
◽️ Лимонний сік - 1 ст. л.
◽️Суміш прованських трав - за смаком
◽️ Сіль, мелений перець
⠀
Для заправки:
⠀
◽️Оливкова олія - 4-5 ст. л.
◽️Мед рідкий - 1 ч. Л.
◽️Гірчиця зерниста - 1 ч. л. з гіркою
⠀
Спосіб приготування:
⠀
◽️ Змішайте всі інгредієнти для заправки в маленькій баночці. Закрийте кришкою і добре струсіть.
◽️На тарілку викладіть жменю салатного листя, злегка полийте заправкою.
◽️ Яблуко і авокадо почистіть, наріжте тонкими пластинками.
◽️ Викладіть зверху на зелень і збризніть лимонним соком, щоб м'якоть не потемніла.
◽️Полийте заправкою, приправте травами і перцем за смаком, посипте горішками і журавлиною, прикрасьте петрушкою.
◽️Подавайте відразу ж після приготування.
⠀
Салат з молодої капусти і редиски
Час приготування: 30 хвилин
⠀
Складові:
⠀
◽️ Капуста білокачанна - 250 г
◽️Огірки - 3 шт.
◽️Редис - 7 шт.
◽️Зелена цибуля, кріп
◽️ Оливкова олія - 3-4 ст. л.
◽️ Сіль
◽️ Суміш мелених перців
⠀
Спосіб приготування:
⠀
◽️Огірки і редис нарізати тонкими кружечками.
◽️Капусту нашаткувати, зелень дрібно посікти. Скласти в миску, посолити і злегка пом'яти руками.
◽️ Додати редис і огірки.
◽️ Перемішати і заправити оливковою олією, змішаною з лимонним соком.
◽️ Подавайте до столу з хрустким свіжим хлібом або як гарнір до м'ясних страв.
⠀
Літній салат з тунцем
Час приготування: 20 хвилин
⠀
Складові:
⠀
◽️ 1 банка тунця шматочками
◽️1/2 зеленого перцю
◽️1/2 жовтого перцю
◽️Жменя помідорів чері
◽️1/2 червоної цибулини
◽️1 пучок шпинату
◽️Жменя оливок
⠀
Для заправки:
⠀
◽️2 ст. л. оливкової олії
◽️1 ч. л. соку лайма
◽️ Сіль, перець
⠀
Спосіб приготування:
⠀
◽️Перець нарізати смужками, помідори - навпіл.
◽️Цибулю і оливки тонко нарізати.
◽️Викласти зелень і овочі в салатницю, додати шматочки тунця.
◽️Змішати всі інгредієнти для заправки і політи салат.
⠀
Саме час для вітамінного заряду!
Час приготування: 30 хвилин
⠀
Складові:
⠀
◽️Яблуко Гренні Сміт (або Ренет Симиренка) - 1 шт.
◽️Авокадо - 1 шт.
◽️Салатні листя - невеликий пучок (приблизно 40-50 г)
◽️Петрушка - кілька гілочок
◽️Підсмажені мигдалеві пластівці - 2 ст. л.
◽️ Сушена журавлина - 2 ст. л.
◽️ Лимонний сік - 1 ст. л.
◽️Суміш прованських трав - за смаком
◽️ Сіль, мелений перець
⠀
Для заправки:
⠀
◽️Оливкова олія - 4-5 ст. л.
◽️Мед рідкий - 1 ч. Л.
◽️Гірчиця зерниста - 1 ч. л. з гіркою
⠀
Спосіб приготування:
⠀
◽️ Змішайте всі інгредієнти для заправки в маленькій баночці. Закрийте кришкою і добре струсіть.
◽️На тарілку викладіть жменю салатного листя, злегка полийте заправкою.
◽️ Яблуко і авокадо почистіть, наріжте тонкими пластинками.
◽️ Викладіть зверху на зелень і збризніть лимонним соком, щоб м'якоть не потемніла.
◽️Полийте заправкою, приправте травами і перцем за смаком, посипте горішками і журавлиною, прикрасьте петрушкою.
◽️Подавайте відразу ж після приготування.
⠀
Салат з молодої капусти і редиски
Час приготування: 30 хвилин
⠀
Складові:
⠀
◽️ Капуста білокачанна - 250 г
◽️Огірки - 3 шт.
◽️Редис - 7 шт.
◽️Зелена цибуля, кріп
◽️ Оливкова олія - 3-4 ст. л.
◽️ Сіль
◽️ Суміш мелених перців
⠀
Спосіб приготування:
⠀
◽️Огірки і редис нарізати тонкими кружечками.
◽️Капусту нашаткувати, зелень дрібно посікти. Скласти в миску, посолити і злегка пом'яти руками.
◽️ Додати редис і огірки.
◽️ Перемішати і заправити оливковою олією, змішаною з лимонним соком.
◽️ Подавайте до столу з хрустким свіжим хлібом або як гарнір до м'ясних страв.
⠀
Літній салат з тунцем
Час приготування: 20 хвилин
⠀
Складові:
⠀
◽️ 1 банка тунця шматочками
◽️1/2 зеленого перцю
◽️1/2 жовтого перцю
◽️Жменя помідорів чері
◽️1/2 червоної цибулини
◽️1 пучок шпинату
◽️Жменя оливок
⠀
Для заправки:
⠀
◽️2 ст. л. оливкової олії
◽️1 ч. л. соку лайма
◽️ Сіль, перець
⠀
Спосіб приготування:
⠀
◽️Перець нарізати смужками, помідори - навпіл.
◽️Цибулю і оливки тонко нарізати.
◽️Викласти зелень і овочі в салатницю, додати шматочки тунця.
◽️Змішати всі інгредієнти для заправки і політи салат.
⠀
Саме час для вітамінного заряду!
Інші статті
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті